two can play that game

    gelmiş geçmiş en sevimli ve eğlenceli şarkı kanımca. boby brown abimiz söylerdi heyhat...
    (18.10.2007 00:46)

açtığı başlık silinen bünyenin çaresizliği

    başıma gelen'' naapalım kader de bu da varmış diyerek kabullenmek zorunda olduğum'' sözlüğün yayın politikasına saygı duymamdan dolayı eyvallah dediğim, buna karşın yine de ntvmsnc yorumlarının editörü hakkındaki fikirlerimi değiştirmeyecek durum
    (18.10.2007 00:43)

lost

    uzun süre muhabbettini dinledikten sonra hadi bir bülümünü izleyeyim diyerek niyetlenip 8 bölümünü arka arkaya olmak üzere bir haftada 32 bölümünü izleyip kafayı yemek üzere olduğum dizi.
    (18.10.2007 00:37)

ntvmsnbc com yorumları

    editörün yönlendirmelerinin açıkça görülebildiği yorumlardır.
    mesela kdp ilgili bir haber olsa barzaniye küfredenlerin yorumlarını barzani karşıtı olarak verirken barzani yandaşlarının makul sayılabilecek yorumlarını karşı görüş olarak verir. böylece okuyucunun barzani karşıtlarının sadece kahve ağzıyla konuşan kaba milliyetçi söylem kullanan cahil insanlar olduğunu düşünmesi hedeflenir.
    ama barzaninin saddamı modeline uygun bir parti-devlet-muhaberat saçayağını tıpatıp kopyaladığı baskıcı bir rejim kurduğunu, sadece ''barzani kral değil başka insanlar da yönetime gelebilmeli'' diyen avusturya uyruklu bir kürdü sorgusuz sualsiz ( avusturyanın bir sürü tantanasına rağmen) hapse attığını, neçirvan barzaninin bir çok muhalifinin bizzat ölüm emrini verdiğini ve bunun her zaman bir kaç saatte dere kenarlarında infaz edildiğini filan yazarsanız yorumlarınız hiç bir zaman yayınlanmaz.

    bu durumun diğer konularda da hep editörün dolayısıyla site yönetiminin siyasi duruşuyla alakalı olduğu tecrübeyle sabittir. tvnin yada sitenin siyasi görüşünü destekleyen yorumlar hep aklı başında olanlardan seçilirken karşıtlarının en aptalca sözler edenleri cımbızla seçilip '' al işte bunlar bu kadar çapsız, bilgisiz ve hatta görgüsüz'' mesajı verilir
    (18.10.2007 00:29)

baskın oran

    yirmi yıldır tanırım, yirmi yırdır da show yapar.
    (18.10.2007 00:10)

bir sosyalist türk ün profili

bir sosyalist türk ün profili

    devlete ve sağcılara kızgınlığı o kadar büyüktür ki, sosyalizmin amentüsünü yani anti emperyalizmi bile feda edebilir bu uğurda.

    türk solunun 70'lerde kalmış küslüklerini bu güne taşır.

    chp'yi solcu olmamakla suçlar ama hadep'i sosyalist görür.

    düşüncesi şekillenirken geçmişte devletten yediği darbeler ve sağ gruplarla yaşadığı çatışma onu her daim duygusal ve tabi ki yanlış tahlillere yönlendirir.

    bir grubun devlete silah çekmesini gerilla hareketi olarak tanımlayıp teröristlere che muamelesi yaparken, devleti savunma reflekslerini faşist tepkiler olarak algılar bu bünye. terörle ilgili sen nediyosun diye sorsan halkların kardeşliği filan diye osuruk sesi gelir ağzından. gel hele kardeşim söyle bakayım halklar kardeş olunca 30 bin kişi öldürülüyo keşke düşman kalsaymışık deyince çete der gak der guk der. sanki çetelerin atom bombası varmış gibi.

    doğrularını diyalektik yöntemlerle bulmaya çalışmak yerine karşıtları ve bilhassa devletin ne dediği dinleyip tam tersini söylemekle sosyalist bir analiz yaptığını sanır.

    sosyalistim deyip brükseli yada washingtonu kıble yapıp namaz kılar ( ''niyet ettim devrim yapmak için ab'ye girmeye kıblem brüksel'' diyerek niyetlenir.)

    İşine geldiği zaman postmodern bir tatlı su sosyalisti ve hatta sadece ''demokrat, işine geldiği zaman da diyalektikten şaşmayan ortodox bir marxist oluverir.

    sosyalist duruşunun geri planında devrimci ortamlardan hatun kaldırmak da önemli yer tutar.

    (gerçek sosyalist türklerden özür dilerim kastım elbette onlar değil)
    (18.10.2007 00:05)

17 ekim 2007 türkiye yunanistan maçı

    düşüşte olan türk futbolunun durumunu apaçık yüzümüze vurmuş bir maçtır. bu grupta 5-0 yendiğimiz moldova maçı ve kaybettiğimiz bosna maçının ilk bölümü dışında hangi maçta düzgün oyun oynadık ki?
    iki macaristan maçını da şansımıza aldık. yunan ve norveç takımlarıyla yaptğımız maçlarda rakip kaleciler puanları hediye etmediler mi? ilk malta maçını alana kadar bin dereden su getirmedik mi?
    efendim küçük takımlar kapanıyomuş da falan da filan!!! geçin efendim bunları, bu takımlara her maçta 8-10 golü uzaylılar mı atıyor?
    en iyi topçularımızdan ikisi ( emre ve tuncay) vasat ingiliz takımlarında, biri yedek diğeri tek devre oynuyor.
    bir tek hamit baba bir takımda (bayern münich'de) ama yedek.
    nihat orta sınıf bir ispanyol takımında.
    süperiz yenemeyeceğimiz takım yok filan derken bizim futbolcular onların vasat takımlarında bile yer bulamıyor.
    bu italyanlar aptal mı? barcelona, real kör mü? chelsea 'nın parası mı bitti de bizim gibi süper bir futbol ülkesinden futbolcu almıyor? her ingiliz italyan yada ispanyol takımında nerdeyse 15 tane yabancı topçu var, bi tanesi de türk alsın çay getirme götürme işinde kullansın.. hayır, oda yok.
    eğer futbolumuz bu kadar iyiyse neden takımlarımız avrupa kupalarında yabancı uyruklu topçuları full oynatmaya çalışıyor?
    son cümle... bizim çapımız bu kadar olduğunu bilip avrupada orta sınıf bir takım olduğumuzu kabul edelim.
    (17.10.2007 23:33)

burhan kozan

    türk internet tarihinin en karizmatik homepage'inin sahibidir zannımca. internet mahir filan hikayedir abimizin yanında.
    bkz (http://www.itoglu.it
    (16.10.2007 03:20)

mahmut abi

    tamamen açık kaynak olarak hazırlanmış ama profesyonel ellerin deydiği belli olan, meşhur şarkıların eğlenceli coverlarını barındıran ilginç bir site. yanlız uzun zamandır yeni şarkı koymuyorlar. oysa nasıl da fanıyız kendilerinin.
    hepimiz şevkiyiz , hepimiz mahmut abiyiz aslında.
    bkz http://www.mahmutabi.com
    (16.10.2007 03:17)

killing me softly with his song

    mahmutabi.com tarafından kavırlanmış halini dinlemeyi dört gözle beklediğim güzel şarkı.
    linki için: http://www.mahmutabi.com
    (16.10.2007 03:13)

vampircik radyo

    linkine tıklayınca;
    ''the stream is currently not available. please try again later.''
    yazısı çıkan ingilizcem beni yanıltmıyorsa '' sinyal minyal yok ,delimisin bu saatte radyo madyo filan, git işine allasen'' diye türkçeye çevirebileceğim sayfaya sahip radyo.
    (16.10.2007 03:09)

paralel evrenler

    fizikle felsefenin bir birine karıştığı varlığı konusunda kuantumcuların genel olarak hemfikir olduğu teori. eğer varsa yarının tatil günü olanına geçmeyi dilediğim evrenlerdir.
    (16.10.2007 03:02)

nusayrilik

    hatayın samandağ bölgesinden lübnana kadar olan bölgede yaşayan grupların inandığı mezhep inanışı. bölgedeki diğer mezhepler tarafında alevi diye adlandırsa da anadolu alevileriyle alakaları yoktur. batini grupta yer alır, islamiyetle epistomolojik kopuşlar içerir. 1300 lü yıllarda ortaya çıkan bu inanç sistemi kuran'ı kabul etmekle beraber bazı ilave sureler de içerir. köyden köye inanışlar değişmekle beraber genell olarak reenkarnasyona ve ruhun olgunlaşmasına inanılır. hz ali kimi zaman kutsanır kimi zaman tanrısallaştırılır. antik dinlerin etkisi görülebilir. dış unsurlardan hep baskı gördüklerinden ritüellerine pek dışarıdan kişi kabul etmezler. kendilerine özgü namazları vardır. mensubları genel olarak çağdaş bir yaşamı seçmiştir.
    (16.10.2007 02:54)

could you do me a favour

    güney ingiltere argosunda sex teklifi cümlesi.
    (16.10.2007 02:39)

sayfa: 1...-161-162-163-164-165

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.