son kötülenen tanımları
-29 nisan 2007 cumhuriyet mitingi/#100397
genel istatistikler
toplam77
bugün0
dün0
bu ay0
geçen ay0
toplam +6
toplam -1

oray eğin

    "deforrrrme ederek reforrrrrme etmişsin şarkıyı, brrrravo." gibi harika * bi cümle kurmuş yazar, juri *
    (01.04.2007 13:00)

amerika

    rammsteinın, özellikle klibinde, amerika ya hoş göndermeler barındıran nefüs şarkısı. kilibin sonunda "rammstein aydaymış gibi klip çekebiliyosa nasa da astronotlar aydaymış gibi görüntü çekip 'aya çıktık' diyebilir" gibisinden göz kırpar ***
    (01.04.2007 11:50)

çorum

    bu yaptığını çorumlu yapmaz sözüyle alakalı mıdır bilinmez ama danişmendnameye göre çorum adının kökeni şu olaya dayanmakta: melik ahmet danişmend çetin savaşlardan sonra bizans'ın elinden Çorum bölgesini aldıktan sonra halk müslüman olup bağlılık gösterir. ancak bu tutumları, melik ahmed' i ve ileri gelen komutanları bir ziyafette zehirlemek istemelerinden dolayı bir tuzaktır. bu kötü niyetlerini ve şehrin bir depremle tamamen yıkılacağını melik ahmet bir gece rüyasında görür. melik ahmet bu rüyanın verdiği endişe ile uyanırken şehir sallanmaya başlar. askerlerini ve arkadaşlarını derhal kaleden çıkarır. kaledeki bizanslılar müslümanların çekilişinden memnun kalarak kaleyi tekrar kapatarak savaş hazırlığına başlarlar ve yeniden dinlerine dönerler. fakat deprem yeniden şiddetlenerek kale ve şehir tamamen harabeye döner. bölge halkının bu saldırılarından dolayı, suçlu anlamına gelen "cürümlü" adı verilir, zamanla bu "Çorumlu" olur.


    ayrıca havasının pisliği şehrin biraz dışına çıkılıp uzaklardan bakılınca bile kalın, gri bi tabaka olarak görülür. çimento fabrikasının bacasına kışları evlerin bacaları da katılır, hiç nefes alınmaz.
    (01.04.2007 11:18)

öküz geğirtisi

    öküz geğirtisi.. doğayı kirleten olaydır. şöyle ki:


    aydın'ın nazilli İlçesi'nde bulunan ve yaklaşık 30 bin ortaklı Ör-koop dergisi, fransa'da "Öküzlerin geğirerek doğayı kirletmesi" olayıyla ilgili yapılan bir araştırmaya yer verdi.

    dergide öküz ve ineklerin geğirerek ve gaz çıkararak doğayı kirletmemesi için soya ve yonca ile beslenmesi önerildi.


    ak parti aydın milletvekili ahmet ertürk'ün yönetim kurulu başkanlığı'nı yaptığı dergide 'Öküzler geğirerek doğayı kirletiyor' başlığıyla verilen yazıda, "fransa'da yapılan araştırmada, büyükbaş hayvanların atmosfer için bir felaket oluşturduğu ve bu ülkedeki 14 petrol rafinesinden daha fazla sera etkisine yol açan gaz saldıkları belirlenmiş. 'tarım ve sera etkisine yol açan gazların salınımının azaltılması' adlı hükümet araştırmasında, büyükbaş hayvanların geğirtileriyle her yıl atmosfere 26 milyon ton ve dışkıları ile de 12 milyon ton sera etkisine yol açan gaz saldığı saptanmış. fransa'daki 14 petrol rafinerisi ise toplam 13 milyon ton sera etkisine neden olan gazı atmosfere salıyormuş. yani fransa'daki 14 petrol rafinerisi, ülkede bulunan yaklaşık 20 milyon büyükbaş hayvan kadar doğayı kirletmiyormuş. fransa'da hayvanların dışkıları organik gübreye dönüştürülürken, açığa çıkan protoksit da havayı kirletiyormuş. fransız araştırmalarında, büyükbaş hayvanların geğirti ve gazlarının doğayı daha az zarar vermesi amacıyla besleyici değeri daha fazla, sindirimi kolay ve gaz yapmayan soya veya yonca ile beslenmesi halinde gaz sorunun ortadan kalkacağı bildirilmiş.

    (31.03.2007 16:09)

akbil

    istanbul'da akbil sahibi olmadan yaşamak zordur. hele de öğrenciyseniz ve okul uzaktaysa.. uzun vadede çok zarara uğratır. bütün durakların yakınında mutlaka bilet satan biri vardır ama 1.3 ytl lik bileti en az 1.5 ytl den satarlar. akbil yoksa çoğu zaman burlardan almak zorunda kalırsınız ya da otobüs şoföründen rica edip onun akbilini kullanırsınız. bi çok şoför de paranızın üstünü vermez.
    (30.03.2007 15:57)

naçizane

    önemsiz, küçük manalarına gelen, günüzmüzde çok sık kullanılmayan farsça kökenli sözcük
    (30.03.2007 15:38)

acizane

yoksun

    2. tekil kişiye söylenmişse yalnızlığı anımsatan, hüzünlü sözcük.
    (30.03.2007 15:29)

seray sever

    oha dedirtmiştir. ali poyrazoğlunu konuk aldığı programında * * şimdiye kadar hiç taciz edilmediğini söylemiştir bu insan. bunun üzerine ali poyrazoğlu kızıyla konuşan bir baba* edasıyla her şeyin bir ilki olduğunu açıklamış sonra da kızımızın* poposunu avuçlamaktan utanmamış, üstelik evvveeeeeeeeeeeeeeeeeet eveeeet !!! diye bağırıp * sonunda da yanağa bi öpücük kondurmuştur. alipoyrazoğlu'nun davranışı kadar seray kızımızın* olay sonrası tepkisi de ilginçtir.
    http://http://www.youtube.com/watch?v=nzmx0m7f_wq
    (30.03.2007 15:16)

hayef

    kimi dersleri küçücük sınıflarda 70 kişi almak zorunda kaldığımız fakülte. zaten az sayıda sınıf bulunan fakültede bu sene din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliğinin açılmasıyla sınıfların kulanımı daha da büyük sorun olmuştur. yeterli derslik olmadığı için bazı dersler bileştirilmiş dolayısıyla ders sayısı azalmış olduğundan aslında sınıfta yapılması gereken birçok şey ödev olarak kendi başına yapması için öğrenciye verilir. ayrıca erasmus öğrenci değişim programı, başvuru tarihi bittikten sonra "aaa, çocuklar 1. sınıflar da başvurabiliyormuş ama zamanı geçti." diye haber veren danışmanlara sahip fakültedir. her şeye rağmen kaliteli öğretim üyeleri buraya gitmek iyi birer sebeptir. * *
    (30.03.2007 14:55)

zorba the greek

    --- alıntı ---

    pek çokları cennet'e inanarak eşeği sağlam kazığa bağlamışlardır; benim eşeğim yok, özgürüm; eşeğim nerde ölürse ölsün, cehennem'den korkmam; nerede yonca yerse yesin, cennet'ten umudum yoktur.

    --- alıntı ---

    diyebilmiş özgür insan zorba'nın felsefesini anlatan kazancakis romanı


    (30.03.2007 14:31)

ankaralı namık

dahianlamindakideayriyazilir

    http://www.dahianlamindakideayriyazilir.com/
    ayrı yazılması gereken "de, da"ları birleşik yazanlardan bıkmış insanların yaptığı site. "beni siz delirttiniz! evet, evet, siz..." diyerek hislerime tercüman olmuş sitedir ayrıca.
    (25.05.2006 13:11)

kan

    hücrelere besin maddesi**, hücrelerden de atıkları*** taşıyan vucüdun kamyonudur. kana kırmızı rengini veren, oksijen bağlama yeteneğindeki bir proteinli boya (pigment) olan hemoglobindir.
    (24.05.2006 11:13)

ticaret

    ilk kez tarımda sulamaya geçildikten sonra insanların kendilerine yeteri kadarını alıp, ürün fazlasını da diğer ihtiyaçları için değiş tokuş yapmalarıyla ortaya çıkmıştır.
    (23.05.2006 15:54)

sayfa: 1-2-3-4...-6

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.