tilda swinton

    Kanımca en iyi performanslarından birini, başrollerini Ewan McGregor'la paylaştığı kıyıda köşede kalmış bir film olan young adam'da sergilemiştir. Film türkçe'ye "tutku nehri" olarak çevrildi ve çok kısa bir süre vizyonda kaldı.
    (21.12.2008 17:51)

burn after reading

    "derin devlet ya da istihbarat teşkilatı mantığı üzerine bir taşlama" olarak okunabilecek bir film. Şayet öyle okumak istemezseniz, abzürt olaylar dizisinden öteye gidemiyor. Gitmesi gerekiyor mu? Tabi ki hayır fakat komik mi? Evet, bazı yerlerde gülüyorsunuz fakat kesinlikle bir komedi filmi olarak da nitelendirilemez. Anladığım kadarıyla, bir filmin ekstra süper bir oyuncu kadrosu varsa, o filmden çok şey beklemeyin. Muhtemelen o kadar ünlü oyuncu bir arada, senaryo açıklarını kapatmak için kullanılıyor. Şimdiye dek pek yanılmadım bu tespitte. Uzun lafın kısası, Coen zekası ve tavrı kendini belli etse de, bu film sinema adına yeni bir şey söylemiyor, tatmin edemiyor. Coen kardeşler barton fink ya da the big lebowski günlerini mumla aratır oldular açıkçası..
    (21.12.2008 17:35)

bir anda

    başlangıcının ve gitar rifinin k d lang'in constant craving parçasıyla birebir örtüşdüğü parçadır.
    http://www.youtube.com/...vbsuqco_gja&feature=related
    (21.12.2008 11:58)

recep tayyip erdoğan

    Sosyal devlet anlayışı, halkı kömüre, makarnaya muhtaç bırakmakla sınırlı başbakanımız. Neyse ki, Bursa'daki mitingde "o kömürler ananızın ak sütü gibi helal olsun" dedi de haram olmadı ak süt kömürler!? Ayrıca mitingde sağlanan bedava ulaşım ve bedava şemsiyeler nereden ödenmiş merak ediyorum..
    (20.12.2008 19:44)

melih gökçek kemal kılıçdaroğlu düellosu

    Melih Gökçek, Kemal Kılıçdaroğlu'nu konuyu saptırmakla suçlayıp durmuştur. Fakat kendisi tamamen konu dışı, orada bulunmayan insanlar hakkında yalan yanlış 1000 tane iddiada bulunmuştur. Gökçeğin dişe dokunur tek iddiası "karayalçın'ın sayaç fiyatını daha pahalıya satması" olmuştur. Fakat anlaşılmıştır ki; karayalçın sayaçları o fiyata satmamıştır sadece araştırmasını yapmıştır. Kemal Kılıçdaroğlu, doğalgaz ve doğalgaz sayaçları haricinde hiç bir konuya taşmamıştır. Gökçek, iddiaların hiç birine doğru düzgün cevap veremediği gibi, her zaman yaptığı "en iyi savunma saldırıdır" mantığıyla gürültü kirliliği yapmaktan ve stüdyoya getirdiği renkli kağıtlarla ankara halkını salak yerine koymaktan öteye gidememiştir. Dileğim, milyonlarca doların hesabının yargı mercilerince derinlemesine araştırılması ve ankaralı'nın kömür ve makarnayla sindirilmesinin sona ermesidir. Doğalgaz ve sayaç fiyatlarındaki indirimlerle halk hem ısınır hem de mutfak masrafını rahatlıkla çıkartır zira. (bkz: bırak şimdi ankara halkını) *
    (18.12.2008 12:23)

i

    ingilizce'de birinci tekil şahsa (ben) karşılık gelen tek harflik sözcüktür. "ay" diye okunur. Kişinin kendisiyle ilgili kuracağı bir cümle genelde bu sözcükle başlar. Örn: I died from animality and became man (Hayvan olarak öldüm ve insan oldum). (bir mevlana şiirinden)
    (18.12.2008 12:11)

melih gökçek

    Kemal Kılıçdaroğlu karşısında görgüsüzlüğü, yordam bilmezliği, soygunculuğu bir kez daha kanıtlanmış olan Ankara belediye başkanı.
    (18.12.2008 12:02)

webbot

    `History channel` belgeseline göre; 11 eylül saldırılarını, küresel ekonomik krizi, 2004'deki tsunami felaketini önceden tahmin eden sanal kahin. İşleyişi çok net olmasa da anlatılan şu; internette bulunan her türlü yazılı veri "spider"lar ve arama motorlarıyla taranıyor. Program bazı anahtar kelimelere raslayınca metni alıyor ve merkeze gönderiyor. Merkezde veriler işleniyor ve sayısallaştırılıyor. Son olarak da çıkan rakamsal değerlerin tabloda karşılık gelen duygusal yoğunluk derecelerine bakılıyor.Web Bot’un yazılımcılarına göre Web Bot Projesi evrensel kolektif bilinçaltını yorumluyor. Webbot'la ilgili ilginç bir ayrıntı da, yazılımın "`2012`" yılını dünyanın sonu olarak kabul ediyor oluşu.

    (bkz: 2012)
    (16.12.2008 21:57)

string theory

erdal eren

valiz

    Hazırlaması zor ve stresli, yolculuk dönüşlerinde kaldırması kolay ve keyiflidir. Zira bütün giysileri kirli poşetine atarsınız. Sabahında tüm giysileri temiz ve katlanmış olarak yatağınızın üstünde bulursunuz. *
    (09.12.2008 19:31)

kovan çöküş düzensizliği

arı

    Amerika ve Avrupa'da gerçekleşen son yıllardaki gizemli kayıplarla türü tehlike altında olan zar kanatlılar takımına ait böcek türü.

    (bkz: colony collapse disorder)
    (09.12.2008 17:17)

colony collapse disorder

    Türkçe'ye "kovan çöküş düzensizliği" olarak çevrilebilir. Bir arı kovanındaki işçi arıların ya da "batı" bal arısı kolonilerinin ansızın ortadan kaybolması fenomenidir. bu tarz yok oluşlara arıcılık tarihinde rastlansa da, bu terim ilk defa 2006 yılının sonlarında, kuzey amerika'daki batı bal arısı kolonilerindeki toplu ortadan kaybolmayı ifade etmek için kullanıldı. Bu fenomene benzer nitelikteki ve daha düşük ölçekteki arı kayıplarına bir çok avrupa ülkesinde, türkiye'de hatta tayvan'da da rastlandı. Bu kayıpların nedeni bilimsel kesinlikle ifade edilemese de otoriteler bunun sebebinin haşere ve böcek hastalıkları gibi biyotik faktörlere dayandığını tahmin ediyor. Diğer olası sebepler kötü beslenme, zirai ilaçlar, arıcılık göçleri ve çevresel değişimler olarak görülüyor. Söylentiler arasında cep telefonu radyasyonu ve genetiği değiştirilmiş tarım ürünleri olsa da henüz bunlara dair bir kanıta ulaşılamadı.

    Amerika'daki arıların yaklaşık yüzde 40'ı sadece iki sene içerisinde ortadan kayboldu. Bu oran İngiltere'de yüzde 20. Peki bu ne anlama geliyor? Sorun sadece baldan mahrum kalmak mı? Tabiki hayır.. Öncelikle meyve endüstrisi büyük ölçüde zarar görecek. Çünkü meyvelerin çoğu arılar sayesinde dölleniyor. Uzmanlar, arıların nüfusu azalmaya devam ederse, gıda krizinin daha korkutucu boyutlara ulaşabileceği uyarısı yapıyor. Çünkü insanlar için hayati öneme sahip 115 tarım ürünün, 87'si arılar tarafından döllenerek üretiliyor. Arıların ortadan yok olması; kiraz, elma, greyfurt, avokado, salatalık, lahana, badem ve brokoli üretimini tehlikeye atıyor. Albert Einstein'in konuyla ilgili sözleri kehanet niteliğinde: "Eğer arılar yeryüzünden kaybolursa, insanın sadece 4 yıl ömrü kalır. Arı olmazsa döllenme, bitki, hayvan, insan olmaz"
    (09.12.2008 17:14)

hasan

sayfa: 1-2-3-4-5...-15

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.