son beğenilen tanımları     

genel istatistikler
toplam17
bugün0
dün0
bu ay0
geçen ay0
toplam +1
toplam -0

çilekeş

    2002 yılının ekim ayında kurulan ÇİlekeŞ, vokalde görkem karabudak, elektronik gitarda ali güçlü Şimşek, bas gitarda gökhan Şahinkaya ve davulda cumhur avcil'den oluşuyor.
    İlk konserini kasım 2002'de ankara saklıkent'te gerçekleştiren Çilekeş, 2003 ve 2004 yıllarında verdikleri konserlerle önce ankara'da dikkatleri çektiler. 2003`ün mayıs ayında önlerinde gerçekten önemli bir fırsat olduğunu henüz bilmedikleri fanta genç yetenekler aramızda yarışmasına katıldılar. Ön elemeleri aşan Çilekeş, İç anadolu bölgesi finali`nde canlı performansıyla beğeni toplayarak türkiye finali`ne katılmaya hak kazandı. grup, yarışmanın türkiye finali`nde melih kibar, meltem taşkıran, teoman, levent yüksel, engin akıncı`dan oluşan jüri önünde yine canlı performansıyla göz doldurarak yarışmayı kazandı.

    bu gelişmenin ardından daha büyük organizasyonlarda, daha geniş kitlelere ulaşmaya başlayan Çilekeş, konserlerin yanında albüm çıkarma fikrini aklına koydu ve yeni parçalar yaparak bir demo hazırladı.

    canlı performanslarıyla gözdolduran grup, yarışmanın arkasından davet edildikleri ve 17 şehri kapsayan türkiye turnesinde candan erçetin, beyaz, harem ve nev ile birlikte yaklaşık 350 bin kişiye ulaşma fırsatı yakaladı. böylece büyük çapta bir turneye çıkan ilk amatör grup oldular ve henüz ilk albümleri çıkmadan kayda değer bir dinleyici kitlesi yakalamayı başardılar.

    prodüksüyonuna 2005`in mart ayında İtÜ miam`da davullları kaydederek başladıkları ve özellikle üniversite gençliği tarafından dört gözle beklenen ilk albümleri "y.o.k." volkan başaran'ın prodüktörlüğünde haziran 2005'te onair tarafından yayınlandı. Şarkıların söz, beste ve düzenlemelerinin tümünün Çilekeş'e ait olduğu albümde rap müziğin yükselen ismi fuat, kurban grubunun davulcusu burak gürpınar ve alternatif müziğin önemli ismi aylin aslım da birer şarkıda konuk müzisyen olarak katıldılar.

    (19.07.2007 16:14)

manga

    2001 yılında kurulmuş ankaralı bı rock-nu_matal grubudur!
    adı soyadı : ferman akgül
    enstruman : vokal
    hakkında : 25 aralık 1979 ankara doğumlu olan ferman, gazi Üniversitesi mimarlık bölümü mezunu. müzik hayatına gitar çalarak başlayan ferman, daha sonra çeşitli müzik gruplarında solist olarak yer alıp bir çok konser ve festivalde sahne aldı. 2002 yılı başlarında manga ya katıldı.
    adı soyadı : yağmur (yamyam) sarıgül
    enstruman : gitar
    hakkında : 26 ağustos 1979 yılında antalya da doğdu. İlkokul yıllarından itibaren müzik eğitimi almaya başlayan yağmur, gitardan önce piyano ve keman eğitimi gördü. sırasıyla; hacettepe konservatuarı yarı zamanlı piyano, bilkent Üniversitesi müzik hazırlık keman, ankara anadolu güzel sanatlar lisesi gitar bölümlerinde müzik eğitimine devam eden yağmur, halen gazi Üniversitesi müzik eğitim fakültesi gitar bölümü öğrencisidir. 2002 yılında manga nın ikincilik kazandığı sing your song müzik yarışmasında, yarışmaya katılan tüm müzisyenler arasında en İyi müzisyen ödülüne layık oldu.
    adı soyadı : efe yılmaz
    enstruman : turntable, altyapılar
    hakkında : 3 ekim 1979 yılında ankara da doğdu. evinde kurduğu setiyle ilk mixlerini yapmaya başladı. 2002 yılında manga ya katılan efe, halen anadolu Üniversitesi İşletme bölümünde okuyor.
    adı soyadı : cem bahtiyar
    enstruman : bas gitar
    hakkında : 18 ocak 1979 yılında denizli'de doğdu.anadolu lisesi'nde orta 2. sınıftayken hobi olarak klasik gitar dersleri almaya başlayan cem, ilerki senelerde ailesinin hediye ettiği bas gitarıyla profesyonel müzik hayatına atıldı.denizli belediye konservatuarı ve denizli anadolu lisesi'nden mezun olduktan bir yıl sonra bilkent Üniversitesi'ne girdi. müziğe 3 yıl kadar ara verdikten sonra manga'nın solisti ferman'ın da vokalistliğini yaptğı seven grubuyla tekrar bas gitar çalmaya başladı. bu grup çalışmalarına son verdikten sonra manga'ya katılan cem, manga'nın yanı sıra göksel ile de çalışmakta.

    adı soyadı : Özgür can Öney
    enstruman : davul
    hakkında : 21 temmuz 1980 yılında ankara da doğdu. ankara Üniversitesi fen fakültesi astronomi uzay bilimleri bölümünde ve anadolu Üniversitesi İşletme bölümünde öğrenci olan Özgür, Üniversite yıllarında müzik hayatına başladı. gürcan konanç tan metod takibi ve nota okuma üstüne özel ders aldı. daha sonra deli gömleği ne katıldı. aynı zamanda bazı tiyatro oyunlarının da müziklerini yaptı. 2002 yılında manga ya katıldı....
    türkiyede kı sayılı gruplardan muzıgı de cok kalıtelı 2. albumlerı ıcın calışıyorlar su zamanlarda özentı oldukları konusuda tamamen sacma herkes emek wererek bısıler yapıor onlar özentı konserlerine gitmeyın dıyerek lutfen emege saygıızlık etmeyın!


    (19.07.2007 16:10)

sayfa: 1-2

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.