thomas brolin

    90'lı yıllara damgasını vurmuş olan isveçli futbolcu..isveç'in 1994 dünya kupası üçüncülüğünde ve parma'nın 90'lı yıllarda elde ettiği basarılarda büyük katkısı vardır..
    (18.09.2008 23:02)

cemil kavukcu

    uzak noktalara dogru adlı kitabı ile 1996 sait faik abasıyanık hikaye ödülünü almış yazar..
    (18.09.2008 22:50)

anafikir

    yazınsal veya dusunsel eserlerde asıl vurgulanmak istenen,anlatılmak istenen dusunce..efenim ''anafikir'' türk egitim sisteminin yapıtaslarındandır..milan için maldini ne ise türkce dersi içinde anafikir odur..10000 metre kosusu mantıgı üzerine inşa edilen egitim-ögretim sisteminde cocuklar kitap okumaya tesvik edilmek yerine koca koca paragraflar arasında anafikir avına cıkarılmaktadır..bir de sairin ya da yazarın seslendiği kimseler vardır..örnek vermek gerekirse:
    -sair bu mısralarda bülbüle seslenmiş ve cektiği acıları anlatmıştır..
    (bkz: sair bu mısralarda x e seslenmiş ve y yi anlatmıştır)
    (18.09.2008 17:29)

diyar olmazsa siz bir hiçsiniz

    diyar diyar içindir ve diyar vampir içindir gibi akımlar sonucunda ''diyar vampir içindir'' akımı baskın gelmiş ve isvecli bilim adamlarının yaptıgı deneyler sonucunda vampirler olmadan diyarın bir anlam ifade etmeyecegi kanıtlanmıştır..yasa,varol isvecli bilimadamı..
    (18.09.2008 17:20)

testere necmi

    yüksek lisansını testere kullanma üzerine yapmış olan kurtlar vadisi dizisinin unutulmaz karakteri..şimdi efenim öncelikle testere lakabı nereden gelmektedir..testere necmi daha küçük bir cocuk iken bir marangozun yanında calışmaktadır..günlerden bir gün anası ile ustasını beraber yakalayınca allah yarattı dememiş ikisini de testere ile dogramıştır..o gün bugundür testere necmidir kendileri..kurtlar vadisi'nde polat'a zor zamanlar yasatmış,acımasız bir rekabet içine girmiştir..acımasız,insanlıktan nasibini almamış bir karakterdir..akabinde ve detayında oldurdugu insanların ahı tutmuş ve kendisi de hakkın rahmetine kavuşmuştur..
    (18.09.2008 16:58)

kennet andersson

    mazide hoş bir sadadır kendileri..1967 dogumlu ünlü isveçli futbolcu..kariyeri boyunca lille,lazio,bologna gibi takımlarda forma giydikten sonra fenerbahce'ye transfer olmuştur..isveç'in 1994 dünya kupası üçüncülüğüne attığı 5 gol ile katkıda bulunmuştur..pivot santrfor özellikleri yüksek bir oyuncudur..fenerbahce'nin degişim sancıları yasadıgı yıllarda takıma gelmiş olması en büyük sanssızlığıydı kanımca..ama fenerbahce'ye gelen,iyi olarak nitelendirebilecegimiz bir forvetti..kendisine ''bu kalp seni unutur mu'' adlı sarkıyı yolluyor,selam ediyoruz..


    (18.09.2008 16:50)

göbeğini kaşıyan adam

dün dündür bugün bugün

    türk siyasi tarihinin hangi evrelerden gectiğini anlamak adına güzel bir soz..hukuk devletinde dün dün,bugun de bugun olamaz,olmamalıdır..eşitlik,takdir yetkisinin kullanılması,hukuka uygunluk,gercege uygunluk gibi kavramlar siyeseten cignenmek için degil kamu yararı içindir..devletin cıkarları devletin politikaları ile korunur..bu politikalar uzun veya kısa vadeli olabilir ama günübirlik ve umursamaz olmamalıdır..
    (10.09.2008 18:53)

rüşvetin belgesi mi olur pezevenk

recep tayyip erdoğan ve aydın doğan savaşı

    recep tayyip erdogan versus aydın dogan..
    (bkz: mortal kombat)
    (bkz: ko)
    (10.09.2008 18:18)

rüşvetin belgesi mi olur pezevenk

engin civan

    emlak bankası eski genel müdürü..selim edes'e vaat ettiği kredi karşılığı aldığı 5 milyon dolarlık rüşveti geri vermediği için alaattin cakıcı'nın adamı tarafından vuruldu..rüşvet almak sucundan hüküm giydi..borclarınını odemediği için interpol tarafından arandı..borclarını odeyerek ulkeye dondu..

    (bkz: selim edes)
    (bkz: rüşvetin belgesi mi olur pezevenk)
    (10.09.2008 18:13)

selim edes

    özal döneminin ortaya cıkardıgı zenginlerden,iş adamı..emlakbankası genel müdürü engin civan'a rüşvet vermek sucundan dolayı hakkında hüküm verildi..ancak kendisi buralardan kacıp teeee amerikalara sıgındı..afla birlikte ülkeye dondu..su diyalog ise tarihe damgasını vurdu:

    selim edes: ben, engin civan’a bu usulsüzlüklerin karşılığında rüşvet verdim.
    engin civan:belgen var mı? kanıtla
    selim edes:rüşvetin belgesi mi olur pezevenk!

    (bkz: rüşvetin belgesi mi olur pezevenk)
    (10.09.2008 18:09)

izlenesi diziler

umut sarıkaya

    uykusuz dergisinin son sayısında *ıslak ekmekten nine cıkaran,semih cumhuriyetinin onursal cumhurbaskanı...piuuuuu...
    (10.09.2008 17:55)

sayfa: 1-2-3-4...-51

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.