done

    1- veri, data
    2- ingilizce'de past perfect zamanında * yapıldı anlamına gelen fiil.
    have done şeklinde kullanılır.
    (19.06.2008 22:30)

data

    ayrıca done kelimesinin eş anlamlası.
    (19.06.2008 22:28)

mevlana celaleddin-i rumi

açılış

    satrançta karşılıklı olarak yapılan ilk hamlelerin adı. bu hamleler çeşitli kombinasyonlarla bir form kazandırılarak ispanyol açılışı, hede hödö açılışı gibi çeşitli isimlere sahip olabilmektedir. en basiti ortada ki piyonu 2 hamle ileri ittirmektir *
    (19.06.2008 22:27)

serdar ortaç

    ilk çıktığı dönemlerde kortizon tedavisi görmesinden ötürü fazlaca şişik * görünen. sonrasında kumar, alkol, yabancı mankenler ile adından söz ettiren. halkın ve pop kültürünün rahatlıkla dinleyeceği parçalar türeterek geçimini sağlayan şarkıcı. adam bu işi keyif için değil, para için yapıyor. çok iyi kazandığı da aşikar. kendisine bir kitle yaratabilmişse, sevenleri varsa, hakkında ne denilse manasız kalıyor. herhalde en akilane yorum para kazanma konusunda çok başarılı olduğu.
    (19.06.2008 22:24)

gut

    almanca'da iyi anlamına gelen kelime.
    (19.06.2008 22:16)

açık sözlülük

    aşırısına boşboğaz denilen hede.
    (19.06.2008 22:11)

discus

    akvaryum balıklarının en zekisi ve ihtişamlısıdır.

    discus denildiğinde ilk etapta zeka kısmından bahsetmek gerekir. dünyanın sayılı akvaryum kimyasalı ve malzemeleri üreticilerinden sera firması tarafından yetiştirilmekte olan bir discus rahatsızlanır. söz konusu balığın kafasında çıkan yaranın iyileştirilmesi için özel bir ilacın her gün kafasına tatbik edilmesi gerekmektedir. 1 hafta süresince tank içerisinde kepçe ile yakalanarak tedavi edilen bu şahane yaratık 2. haftanın başlangıcında iyileştiğinin farkına vararak kepçeye kendisi atlamıştır.

    gelelim bakımlarının zor olduğu iddialarına. hiç bir balığın bakımı zor değildir. sadece zaman ayırılması gerekmektedir. discus bu zaman konusunda en fazla süreye ihtiyaç duyulan balık olup haftanın her günü bakıma ihtiyaç duymaktadır.

    amazon balığı olmasından ötürü çok temiz suya gereksinim duyarlar ve sık ve yüksek yüzdeli su değişimleri gelişmeleri ve gerçek kimliklerini bulabilmeleri açısından önemlidir. dünyanın sayılı üreticileri özel tanklarda hazırladıkları, akvaryumdaki su ile aynı özelliklere sahip sularla değişim yapmaktadırlar. kimi üreticiler sabah %50 ve akşam %50 olmak üzere çift değişimle balığa mükemmel ortamı sağlamak gayretindedir. tabi ki evlerde bu imkan kısıtlı olduğundan iki günde bir yapılacak ve haftada toplam %25 - %30 civarı değişim yüzdesini yakalamak ideal olacaktır.

    dip çekimine özellikle dikkat edilmelidir. mümkünse balık cama cam akvaryumda beslenmelidir. nitrat döngüsündeki değişimlerden aşırı etkilendiklerinden su da bok püsur bırakmamak bir hayli anlam kazanır. akvaryum kumlarından en iyisi bile kullanılsa aralara girecek pislikler gözden kaçacak ve suyun kirlenmesine sebep olacaktır. bu sebeple kum olmayan bir tankta bitki beslenemez. en iyi ihtimalle saksılar içerisine ekilebilir. zaten discus severler akvaryumu değil, discusu severler. önemli olan balığı izlemektir, içeride atmosfer yaratmak değil.

    özellikle almanya'da düzenlenen yarışmalar ile discuslara çeşitli faktörler göz önünde bulundurularak derece verilmektedir. malesef bu yarışmalara katılan türk yetiştirici sayısı 1 en fazla 2 yi geçmemektedir.
    (19.06.2008 21:50)

vibratör

    kimi avrupa ülkelerinde barlarda satıldığına şahit olabileceğiniz cihaz. erkekler tuvaletindeki prezervatifi anlarım da, erkekler tuvaletine vibratör koymayı kim akıl etmiştir? insanlar gay olmaya mı özendirilmektedir? sevgiliye vibratör satın almanın yeri pub tuvaleti midir?
    (19.06.2008 21:20)

30 dakikada pizza

    dominos tarafından uygulamaya konulan pazarlama stratejisi.

    bizim türk zekası karşısında dominos'un bu atılımından geri adım atacağını tahmin ediyorum. düşünün bir kere
    pizzaya para vermek istemeyen yurdum insanı pizzacının kapasitesinin üzerinde pizza sipariş edecek mesela 20-30 civarı, sipariş anı ramazan ayında tam iftar saati. olmaz demeyin. olur. burası türkiye.
    (19.06.2008 21:15)

ağız alışkanlığı

    içime çekmiyorum, sadece ağız alışkanlığı tipinde sigara savunması yapmak için kullanılabilen söz öbeği.
    (19.06.2008 21:09)

police

    bir gözlük markası. amerikan polislerinin özellikle takmaya başlaması sonrasında bir gözlük modelinin de üzerine yapışmıştır.
    (17.06.2008 20:44)

cevat prekazi

    kendine has tarzı, sert şutları, bir numara küçük kramponları ile parçalı sarı kırmızı formanın efsanelerinden, eski galatasaray'lı futbolcu. vakti evvelinde kendisine neden çok koşmuyorsun diye soran muhabirlere "koşsam real madrid'de oynardım." diyecek kadar rahat insan.
    (17.06.2008 20:17)

gheorghe hagi

    skora, oyuna, hakeme, rakibe kısacası futbolun tüm aktörlerine isyanın ismi, vücut bulmuş hali.
    (17.06.2008 20:14)

mis sokak

    istiklal caddesi üzerine, benetton mağazasının köşesinden başlayarak aşağıya doğru uzanan, çok sayıda cafe ve barın olduğu hareketli bir sokaktır.
    (17.06.2008 20:12)

sayfa: 1-2-3-4-5...-14

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.