akvaryum

    balıkların doğal yaşamının küçük bir kopyasının yaratılmaya çalışıldığı, çoğunlukla camdan imal edilen tank. filtre, ısıtıcı, hava motoru, ışıklandırma gibi olmazsa olmaz malzemelerden oluşur. kıç kadar fanuslar akvaryum değildir. olsa olsa balıklar için imal edilmiş işkence mekanıdır.
    (16.08.2008 00:24)

eheim

    aynı zamanda tetra markasınında sahibi olan alman akvaryum malzemeleri üreticisi.
    ürünleri özellikle ses anlamında müthiş performans göstermektedir. söz konusu dış filtre oldu mu zaten tek geçilir. bununla birlikte fiyat performans oranı * düşüktür. atman ile karşılaştırmak eheim'e küfretmek gibi olsa da tetra ürünleri fiyat/performans olarak değerlendirildiğinde son derece avantajlıdır.
    (16.08.2008 00:20)

snooker

    ingilizce'de ceza anlamına gelen kelime ve bilardo disiplinlerinden birisinin adı.

    masa üzerinde bulunan ve reds olarak adlandırılan kırmızı toplar, colors olarak adlandırılan renkli toplar ve cue ball olarak adlandırılan beyaz top ile oynanır. amaç beyaz topu kullanarak bir kırmızı bir renkli topu deliklere sokmaktır. ilk oynanmaya başladığı yer hindistandır. ingiliz subaylarının can sıkıntılarını geçirmek maksadıyla geliştirmiş oldukları bir disiplindir ve ilk gününden bu yana çok sayıda değişikliğe uğrayarak ve oyun kuralları zorlaştırılarak günümüze kadar gelmiştir.

    oyun frame adı verilen setlerden oluşur. müsabakanın önem derecesine göre frame sayısı artar. toplam frame sayısının yarısından bir fazlasını kazanan oyuncu karşılaşmanın galibi sayılır. dünya şampiyonluğu, grand prix finali gibi müsabakalarda karşılaşma yaklaşık olarak 2 gün sürer. her 4 frame sonunda seans arası verilir ve oyuncular dinlenirler.

    steve davis, stephen hendry vb. çok sayıda efsaneleri olan bir spor dalıdır. umarım bir gün türkiye'de de bu disiplin yayılacaktır. zira seri oyunlarda izlemek müthiş bir keyiftir. apayrı bir zevktir.
    (15.08.2008 23:34)

türkiye ve olimpiyat sevgisi

    yurdum insanının yıllardır kaybettiği bir alanda artık eziyet çekmemek için unuttuğu sevgidir. türk insanı da atletizmi sever. ancak bizde atletizme kaynak ayrılmaz, ayrılan kaynaklar düzgün kullanılmaz, spor konusunda ar-ge çalışmaları yapılmaz, sporcu fizyolojisi izlenmez, sporcunun hem başarılı olması bir yandan da devlete yük olmadan geçimini sağlaması istenir... tüm bu şartlar altında hangi sevgiden bahsedilebilir ki? sporcular yaptıklarından acaba zevk alıyorlar mı ki biz sevgi besleyebilelim.

    (15.08.2008 23:20)

elvan abeylegesse

    2008 pekin olimpiyatlarında yüzümüzü güldüren yegane insan. dünya rekoru kırdıktan sonra 2004 olimpiyatlarında üzerine çöken kabus gibi baskının kurbanı olmuştu. bu sefer üzerinde ki baskı yok denecek kadar azdı. süreyya ayhan'ın koşmamak için türlü bahaneler sunup, garip ilişkiler içerisinde silinip gitmesine karşın bir devşirme sporcunun bu denli canını dişine takmış olması hayret verici. alkışlıyoruz seni elvan!
    (15.08.2008 23:14)

sası

    göz kaslarındanki bir sorundan kaynaklanan göz hastalığı. bu problemin hafif ebatlarda olanına şehla denir.
    (15.08.2008 23:04)

saç boyamak

    saçlarda erken beyazlamaya sebep olan eylem. son yıllarda erkekler arasında da bir hayli yayılmıştır. bıyık, sakal, saç boyatan erkekler türemiştir. her şey olduğu gibi güzel.
    (17.07.2008 15:36)

patates kızartması

    ingilizlerin ne alakaysa üzerine sirke dökerek yedikleri, azami derecede zararli ve bir o kadar güzel yiyecek.
    (bkz: mayonez)
    (bkz: ketçap)
    (17.07.2008 15:30)

kemancı

    adı en çok bilinen, en meşhur olmuş, bir çok ünlünün ünlü olmadan önce yolunun geçtiği rock bar.
    (17.07.2008 15:29)

ölüdeniz

    ingilizler tarafından bir nevi işgal edilmiş; para gliding, quad safari, rafting vb. bilumum aktiviteleri bir arada bulabileceğiniz bir güzel mekanıdır cennet ülkemizin. *
    (17.07.2008 15:28)

mcmv

    roma rakamları ile 1905 anlamlarına gelen, galatasaray'a ait marka. giyimden aksesuara mcmv ismi altında çok sayıda ürün üretilmektedir.
    (19.06.2008 23:09)

black eyed peas

    daha çok fergie'nin ön plana çıkmasına yaramış müzik grubu. keyifli bir tarzları var. son olarak doritos reklamlarında boy gösterip, parti peşinde koşturuyorlardı.

    where is the partyyyyieeee?
    (19.06.2008 22:57)

denizyıldızı

    istanbul kadıköy'de bulunan bir restoran - bar - cafe karışımı mekan. fiyatları uygun, menüleri güzel, birası soğuk bir mekandır. * *
    (19.06.2008 22:48)

optimum

    şu sıralar inşaatı son hızla devam eden, istanbul anadolu yakasına kurulmak üzere olan alışveriş merkezinin ön adı. yeni sahra köprüsünden aşağıya sallanırken, kadıköy istikametinde sağ tarafta bulunmaktadır.
    (19.06.2008 22:46)

clint eastwood

    sigarayı dudakları ile değil, dişleri ile tutan ve aynı esnada konuşabilen kovboy. dünya sinema tarihinin unutulmazları arasındadır hazretleri. karizma, oyunculuk, yönetmenlik, aynı zamanda babacan bir tavır, espri hepsi üzerinde toplanmış. son katıldığı oscar gecesinde bir hayli çökmüş bir görüntüsü vardı. artık bu kadarını da yaşına vermek gerek.
    (19.06.2008 22:45)

sayfa: 1-2-3-4...-14

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.