angel

    david boreanaz'a karizmasını katan, hayranlıkla izlenen, fakat cnbc-e'deki son sezonu tutmayınca yayından kaldırılan, yine de güzel, izlenmeye değer, heyecan verici dizi...
    (23.06.2006 16:45)

adet dönemi

    en sakin dişinin bile; içindeki canavarın kıpırdanışlarını hissettiği ağrılı dönemin adı...
    (23.06.2006 16:37)

hayatın anlamı

    oyuncağınızı kutusundan çıkarışınız, yemeğinizi tek başına yemeği öğrendiğiniz, yavru kediyle kucağınızda kapıyı geldiğinizde annenizden aldığınız onay, ilkokulun ilk günü, ilk aşkınız, ilk kavganız, sorumluluğu omuzlarınızda hissederken aklınızdan geçen tüm hayaller, yaşanmışlıklar, yaşanacaklar.

    o'nun elini tuttuğunuzda, yüzüne baktığınızda, göz göze geldiğinizde, "seni seviyorum" derken, o'nunla ağlarken, o'nunla gülerken, koynunda uyurken, gecenin bir yarısı tavana bakıp hayalini kurarken, kimi zaman yüzünüzdeki tebessüm; kimi zaman gözünüzdeki yaşla onu düşünürken; farkına vardığınız tüm güzelliklerdir.

    bebeğinizi ilk kucağınıza aldığınız an, onun söylediği ilk kelime, okula gidişinin ilk günü ve kep töreninde kepini fırlatışıyla; düğününde "evet" deyişini izlediğiniz anda kalbinize güçkatan hislerin tümüdür.

    aslında her gününüz, her adımınız, her nefes alışınız; farkında olmasanız da hayatınızın anlamıdır. arasanız da, bulamasanız da, aslında kesinlikle bildiğiniz tek şeydir.

    (20.06.2006 15:36)

ayaklarına kara sular inmek

    ayaklarınızda yürüyecek hâl kalmadığında, ne kadar haklı olduğunu anladığımız deyimdir.

    evinize doğru ya da varmak istediğiniz yere doğru yürürken, sanki o yer her adımınızda sizden uzaklaşmaktadır. bir an için oraya hiçulaşamayacağınız hissine kapılmanıza neden olan yorgunluğun en iyi ilacı, ayaklarınızı soğuk suda biraz dinlendirdikten sonra tavana dikip yatmak olacaktır.
    (20.06.2006 15:30)

aşkın gözü kördür

    her aşk bir körlük oluşturur insan da... ne kadar tipinden, davranışlarından haberdar da olsak, o insanın kötü huylarını, hatalarını, yanlışlarını kapatır bu aşk... taa ki zaman gelip de, aşkın yerini sevgiye bırakmaya hazırlandığı zamanlara kadar. eğer onu gerçekten sevecekseniz ve ciddi anlamda büyük bir aşk ile bağlı iseniz; onu olduğu gibi kabullenmeyi başaracaksınızdır. şayet aşkınız yeterli değilse; bu körlük kalktığı zaman, yeni bir isim daha eklersiniz bitmiş aşklar listenize...
    (20.06.2006 15:27)

sayfa: 1...-3-4-5

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.