son kötülenen tanımları
-portakal suyu/#35579
-smile/#35561
genel istatistikler
toplam83
bugün0
dün0
bu ay0
geçen ay0
toplam +9
toplam -2

crash bandicoot

    çok zevkli bir playstation oyunudur. crash bandicoot karakterin adıdır aslında oyunun adı crash, crash bandicoot diye sürekli değişir. platform oyunudur kendileri ayrıca karakterimiz de haylaz bir tilkidir. elmalar toplar, kaplumbağaların üstünde hoplar, yaban domuzlarına biner gerekirse ateşlerde yanar. hiç sorun değildir onun için çünkü ucunda (her defasında kaçırılan) sevgilisi vardır.
    (30.08.2006 19:31)

crash

hannibal

    "he is back.. good apetit." sözüyle beni benden almış filmdir. ismi, ana karakterin adından alınmıştır (bkz: hannibal lecter). kuzuların sessizliğinin (bkz: silence of the lambs) devamı olarak çekilmiştir. kızıl ejder de (bkz: red dragon) bu film serisinin ilki olarak çekilmiştir ancak kronolojik olarak önce silence of the lambs sonra hannibal, en son olarak da red dragon çıkmıştır. hannibal isimli karakteri anthony hopkins oynamaktadır. bunun peşinde olan polisimiz (ajan olur kendileri) clarice starling'i de silence of the lambs'da jodie foster, hannibal'da julianne moore oynamıştır. thomas harrisin aynı isimdeki kitabından uyarlanmıştır.
    (30.08.2006 19:30)

smile

    bir nat king cole şarkısıdır.
    huzur diye bir şey yok artık bu dünyada.
    anlık huzurlar bazen ufacık bir histen, bir çocuk gülümsemesinden ya da bazı şarkılardan tedarik edilebiliyor.
    bunun gibi;

    smile though your heart is aching
    smile even though it's breaking
    when there are clouds in the sky, you'll get by
    if you smile through your fear and sorrow
    smile and maybe tomorrow
    you'll see the sun come shining through for you
    light up your face with gladness
    hide every trace of sadness
    although a tear may be ever so near
    that's the time you must keep on trying
    smile, what`s the use of crying?
    you'll find that life is still worthwhile
    if you just smile

    that's the time you must keep on trying
    smile, what's the use of crying?
    you'll find that life is still worthwhile
    if you just smile..
    (30.08.2006 19:28)

platonik aşk

    tüm öznelerinin de gizli olduğu aşk çeşidi.*
    (30.08.2006 19:25)

bunları biliyor muydunuz

    süper kullanışsız ancak eğlenceli bilgiler içeren, çoğu gazete, dergi vb. bölümüdür. ayrıca önce oha falan olup* sonra da muhtemelen unutacağınız bilgilerdir.
    (30.08.2006 19:24)

necronomicon

    h.p. lovecraft'ın kitabından etkilenerek yapılmış, wanadoo firmasının çıkardığı, hp lovecraft adının geçmesi yeter diyerek direk olarak orjinalini alıp pek tatmin olmadığım vasat oyun.
    (30.08.2006 19:22)

malkavian

    deliliği, ruhi bozukluğu olan bir vampire the masquerade oyunu klanı. genellikle akıllı beyinlerin göremediklerini gördüklerini idda ederler. sabbat sect'inin bünyesinde bulunan antitribuların delilikleri inanılmaz boyutlardadır. insanları delirtmekten büyük zevk duyarlar. öyle ki saabat üyeleri; onlara ihtiyaç duymadıkları zamanlarda, onları zindanlarda barındırırlar.
    (30.08.2006 19:20)

assamite

    kökü assassin'den gelen vampire the masquerade oyununda bir klandır. suikastçiler olarak bilinirler. arap kökenli olan bu vampirlerin aldığı eğitim; ve kanlarından gelen disiplinleri sayesinde onlardan korkmamak imkansızdır. öldürme sanatının ustaları olan bu vampirler, genelde "göze batan" şahısları ortadan kaldırırlar.
    başka vampirlerin kanını içmezler. hem eski lanetlerinden gelen bir alışkanlık, hem de kanları bulanmaması içindir. özellikle bir malkavian kanını içmemeye büyük özen gösterirler.
    (30.08.2006 19:18)

infernalist

    kelime kökü infernal kelimesinden gelen, şeytanın takipçisi anlamındaki sözcük.
    vampire the masquerade oyununda; infernalizm'i yaratıp kısa süre içinde büyük bir vahşet yaratıp sonra da yok olup sonsuz karanlığa gömülen her vampirden birisi.
    (30.08.2006 19:16)

tzimisce

    vampire the masquerade oyunundaki vampir klanlarından biridir. gotik vampirler olarak da bilinirler. geçmişten kalan büyü gücü bunlara kalmıştır (bkz: infernalist). vahşetleriyle tanınırlar. "discipline of vicissitude" adlı doktorine bağlı olarak, insan ve vampir bedenleri üzerinde birçok korkunç deneyler yaparlar. bünyesinde bir çok büyücü bulunduran klan, et ve kemik üzerinde hakimiyet sahibidir. kendi kemiklerinin yerlerini değiştirip bundan fazla rahatsızlık duymadan ilerleyebilirler.
    (30.08.2006 19:16)

lasombra

    vampire the masquerade oyunundaki güç delisi vampirler klanı. sabbatın kurucuları ve yöneticilerindendir. güç için her şeyi yapabilirler; ruhlarını şeytana satmak pahasına bile olsa. sabbatın kalbi olarak nitelendirilirler. zevklerine düşkündürler. insanlara tamamen sırt çevirmek yerine onlrın ölümlülük ve zayıflıkları ile dalga geçip eğlenirler.
    ispanyolca'da gölge anlamına gelir. gölge şekillendirmede ustadırlar. latince'de de umbra gölge anlamına gelmektedir.
    lucian olarak da adlandırılırlar. caine onları; yansımalarını kendilerinin ve başkalarının görememesiyle lanetlemiştir.
    (30.08.2006 19:13)

sabbat

    vampire the masquerade oyunundaki 3 sect'den biridir. çok fazla sempatizyan klanı üyesi barındırsa da sadece iki klan gerçek kurucusudur. bunlar; lasombra ve tzimisce'dir.
    camarilla adlı büyük vampir birliğine isyan eden ve bu sayede yeraltına sürülen klanların toplanmasıyla meydana gelmiştir. amacı tüm vampirleri camarilla sınırlandırılmalarından çıkarıp dünya üzerinde tamamen özgür olmalarını sağlamaktır. ayrıca sabbat mantığı vampirlerin, beslenme zincirinin en tepesinde yer aldığını, bu yüzden insanlardan saklanmak yerine onları yönetmelerini gerektiği düşüncesini destekler.
    bu tür vampirler insanlıklarını kaybetmişlerdir. onlardaki vahşetin boyu öyle derecelere gelmiştir ki; insanın tüylerini diken diken eden oyunlar/sporlar geliştirmişlerdir. şehrin ortasında gerçek silahlarla kovboyculuk oynamak, ölümlülere karşı futbol (amerikan futbolu) oynamak ve sonucunda bütün ölümlüleri parçalamak ve çarpışan arabalar bunlardan bazılarıdır.
    bu sect'in en aktif olduğu yer, kurucu klan lasombra'nın anavatanı; ispanya'dır. sabbat'ın rütbeleri, hıristiyan rahip sıfatlarıyla adlandırılır(bishop, templar, cardinal...) bunun sebebi sabbat'ın hıristiyanlığa olan sempatisinden değil, karanlık çağlarda kliseyi kontrol altında tutan lasombra'nın alışkanlıklarıdır.
    sabbat'ın en tehlikeli yanlarından biri ise bünyesinde bulundurduğu "infernalist"lerdir. infernalistler iblislere ruhlarını satmışlarıdır, bunun karşılığında inanılmaz şekilde güçlenmişlerdir. infernalizm'e inanan bi takım vampirlerin kısa sürede yok olmuş olması bu gücün kısa süreli olmasının bir kanıtıdır. ancak bu süre içinde bile ellerindeki inanılmaz güç camarilla'nın dizlerini titretmeye yetmiştir.
    (30.08.2006 19:11)

yoshimitsu

    hoplayıp zıplayan havada dönen, ışın kılıcı + samuray kılıcı karışımlı bir kılıcı olan; tekken adlı dövüş oyununda bir karakterdir.
    (30.08.2006 19:08)

heksoz

    c6h12o6 molekül yapısındaki karbonhidrat glikoz.
    (30.08.2006 19:01)

sayfa: 1-2-3-4-5-6

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.