güvenmek

    zordur biraz kotarması ...
    (09.10.2007 10:07)

kadir gecesi

    ramazan ayının 27. gecesi olarak kabul görür. ancak kadir gecesi ramazan içinde gizlidir. çok enteresan ve son derece zor hesaplama yöntemi vardır. aklı selim hiç bir alim de çıkıp da kadir gecesi şudur demez. çünkü bunun bi tek günahların affolması duaların kabul olmasının yanı sıra eğer ki içinizden kötülük geçirirseniz vebali büyüktür. hikmetli insan düşünür mü demeyin, hangimiz de var o hikmet ? şeytandır dürter, insandır düşünür, vel lakin gece gerçekten hikmetli gecedir, ne dilerseniz ne dua ederseniz kabul olur, ve bazı dileklerin vebali gerçekten büyük olur... bence insanların bunu öğrenmemesi bi açıdan makbuldur.

    geçen sene ramazan'ın başına denk gelmiş olduğu kulağıma çalınmıştı. önce çok üzülmüştüm, madem biliniyor ama neden söylenmiyor, bencilim ya.. istiyorum ki dileklerim kabul olsun, günahlarım resetlensin dualarım kabul olsun... ruhum huzur bulsun. bencilim ondan. insan bi düşününce gerçekten şeytan dürtmesiyle öyle olur ya birini sevmezsiniz... içinizden bi geçirirsiniz şöyle olsa böyle olsa... peki kabul olursa yaşayabilir misiniz bi ömür ?belki bu yüzden pek kurcalamadım, öğrenesim de gelmedi kim bilir. * *

    bu gecenin hikmetlerine herkes nail olmamalı bu açıdan yaklaşınca... gerçekten...
    (08.10.2007 22:20)

cif

    kendisine has bir eylemi var olan temizleyici. markayla bütünleşmiştir ciflemek eylemi. * *
    (08.10.2007 17:52)

antonio vivaldi

    çoğu klasik müzisyenden farklı olarak atak alanı piyano değil kemandır. barok döneminin en önemli bestecisi olarak kabul edenler vardır, onu tarz sahibi olmamakla suçlayanlar vardır.

    vel lakin her biri tek bir düşünce üzerinde birleşmişlerdir ki bu adam kemanın babasıdır.
    hakkaten onu dinledikten sonra siz fena susarsınız.

    unutkan edit : bir klasik dönem klasiği olarak açlıktan ölmüştür.

    Hakkını veren edit : violin d minor adamı öyle bi çarpar ki hüznün anlamı değişir hayatınızda.
    (07.10.2007 22:21)

klasik müzik

    insanlara sorarsanız, klasik müziği sevmez ve ağır bulurlar. ve hiç dinlemezler. en azından dinlemediklerini sanırlar. dinleyenlere entel derler... saçma tabii...

    klasik müzik ruhu olan müziktir. "bir an"lık duyguları, "bir dönem"i anlatmazlar. bütün hayatı anlatırlar ve bu yüzden yüzyıllardır klasik müzik var. bu yüzden yüzyıllardır eskimedi.

    hiç klasik müzik dinlemediğinizi sanıyorsunuz değil mi ?

    okul zillerini dinleyin. beethoven 9. senfoni.

    eskiden masal hattı vardı telefonlarda açıp masal dinlerdik... vivaldi- four seasons.

    izlediğiniz o at yarışları var ya, o at yarışlarının arasında çalan müzikler var, mozart ağırlıklı çalarlar.

    telefonlarınız, turkish march (mozart), fur elise ( beethoven), winter (vivaldi - four seasons winter kısmı ), franz liszt parçaları vs...

    bence klasik müzik hadisesini tekrar düşünün siz ...
    (07.10.2007 22:14)

sınıf başkanı

    ilk okula bu yıl başlayan kuzenimin reddettiği oluşumdur. kendi cümleleriyle kendi gerekçelerini de şu şekilde sıralamıştır :

    - kuzi sınıf başkanı olmayı istememişsin neden peki ?
    - ya şimdi abla... sen bilmiyosun kötü bi şey o...
    - nasıl ya ?
    - ya şimdi... * ** ... örtmenin her dediğini yapıyosun... sınıfı susturuyosun ** * sıkıcı ... bi de hep uslu olmak zorundasın yaaaa...o yüzden kötü bişiy ooo...
    - ha ?
    - ya boşver apla.. kötü işte o kötü bişiyy..
    -hııı...
    ( noluyo ulan ? hayat zamana tur mu bindiriyor? biz de mi böyledik yoksa? bu milupa'nın çocuklar üzerinde ki etkisi bi daha araştırılsın bence... 7 yaşında ki çocuk karşıma geçti hoca yalakalığı yapamam dedi, biz bi okuldan mezun olmak içn 40 takla atıyoruz pes.. yok yok... hayat bi yerlerde kesin ziplendi milupalar sayesinde )
    (07.10.2007 00:02)

teletubbies

    çizgi filmleri çocuk programlarını televizyonda ki her türlü manyak programa yeğleyen biri olarak beni baymıştır. kuzenimi de baymıştır. onları izlemeyecek kadar cool *bi kuzenim olduğu için kendimi de şanslı saymaktayımdır ayrıca, sayesinde bende uzun uzun komalara girmekten kurtulmuşumdur.
    (06.10.2007 23:55)

bu siteye erişim mahkeme kararı ile engellenmiştir

    tükrükler saçarak gülmeme sebep olacak kadar komik olan bi uyarıdır.

    hakikaten youtube ' a erişim engellendiğinde böyle bir uyarı çıkıyordu. sanıyorum gülmekten dengemi kaybedip yerlere yuvarlanmıştım.

    hayır güzel kardeşim biz sana ne yaptık da siteye erişmemizi "mahkeme kararıyla" engelliyorsun ...
    hayır o da değil, sen mahkemeyi neden böyle sersem sepelek işlerle meşgul ediyorsun ya ? ** **
    (06.10.2007 22:45)

kovuk

    harry potter serisinde weasley ailesinin yaşadığı yere verilen isim.
    (06.10.2007 22:41)

dolmuş

    kıdemli geyiklere sahne olan öncelikli toplu taşıma aracı, ikinci sırada bu otobüsler gelir.

    yolcu : mükemmel bi yerde inecek var.
    şöför: buyrun. size layık değil ama ...

    yolcu : 3 tam 1 salak alır mısınız.

    gibi gibi ...
    (06.10.2007 22:36)

ergun özbudun

    hali hazırda yazılmış olan anayasa'da ( artık kendi mi yazmış ya da yine ortak bir komisyonla mı yazmış bilemiyorum ayrıntısını ) hükümet'in isteği yönde değişiklikler yapan insandır.. vahtır.. tühtür... yazıktır...
    (06.10.2007 22:20)

anarşizm

    toplumda kullanılan anlamı terörist ve ya kaos manasına gelen kelime, son derece saçma ve yanlış kullanımlar.. hele hele bu kullanımlar üzerinden bir de yazılan makaleler var ki toptan komedi niyetine okursunuz. anarşizim kaos ya da düzensizlik değildir. ha en komiği sosyalistler için zamanında anarşist bunlar denmesidir ki eğer ki kavram dile gelebilseydi eminim kendi kendini yok ederek bu utancı üzerinden sıyırırdı. anarşizim içerik olarak başta sosyalizm olmak üzere, kapitalizm, teizim, bürokrasi vs. gibi aklınıza gelebilecek her türlü kurumsal kavramı reddeder. anarşizim kaos da demek değildir zira, düzeni değil,iktidarı reddeder. anarşizim sadece yıkmaya dayanmaz. felsefesi yık ve yeniden yap'tır. anarşistlere göre düşünce dahil, özgürlük kavramı dahil hiç bir şey değişmez değildir. çünkü fikirler insan ihtiyaçlarından dolayı ortaya çıkarlar. fikirler yıkılabilir, yerine yenisi gelebilir ya da bu fikirler toptan değişebilir. bunun amacı insan beynini özgürleştirmektir.

    dünya da saygı duyulan adamların çoğu anarşisttir. proudhon, tolstoy gibi..

    ha nedir peki ? şahsen benim gözüme harika görünen bir nevi orta dünya fikridir.

    neden peki ?

    çok açık. içinde insan olan hiç bir şeye fazlasıyla güvenilmez. ve anarşinin temelinde de insana duyulan güven yatar. anarşizim üstün ahlak anlayışı ister. oysa günümüz toplumlarında üstün ahlak dediğimiz şeyi ha desek inşa etmemiz yüzyılları bulur bence. daha da önemlisi henüz ahlak nedir bunun üzerinde tam bir anlaşmaya varabilmiş değiliz.
    dediğim gibi, içinde insan faktörü olan şeylere delicesine güvenmek çılgınlıktır. sonuçta dünyanın en iyi senfoni orkestrası bile önlerinde notalar olduğu halde bir maestroya ihtiyaç duymaktadır. önümüzde notalar bile yokken biz ne halt ederiz ben orasını bilemiyorum işte...

    (06.10.2007 22:14)

paranın alım gücünün düşmesi

    türkiye şartlarında enflasyonun hem artması, hem de düşmesi sonucuyla da olabilecek olan olaydır. ** *
    (06.10.2007 00:23)

lityum

    simgesi li olan element diyesim geldi, ama element mi bilmiyorum. ama simgesinin li olduğundan eminim.

    - ööretmenimm bu soruyu annamadııım... bu simge sorduğunuz yerde l mi yazioo r miii..
    - l kızım...
    - hıı lityum yanii...
    - evet kızım...
    - li yani eminsiniz...
    - eminim evladım.
    - tamam li yani...
    - ...
    - he he he
    (06.10.2007 00:17)

amfi

    kopya çekmenin en kolay olduğu dersliklerdir. ayrıca amfi de işlenen her ders de tırttır. zira ses düzeni rezalettir. bir kaç bölüm birden aynı dersi alıyorsa hocanın sesi asla yeterli volume ulaşmaz. tahtaları ufaktır. arkada oturan öğrenci hiç bi şey görmez. anca kakarakikiri yapar.

    allah amfilerimize zeval vermesin...
    (05.10.2007 16:24)

sayfa: 1-2-3-4-5...-42

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.