deja vu

    zaman sapmasından kaynaklandığı söylenir ama tam olarak açıklanamayan bir olaydır*. bana da çoğu zamanlar olur ve ilginç bir şekilde zevk alırım ben bu olaydan. olayları önceden bilmek gibi bir his... "aa evet sen şöyle yapıyordun, ben de şöyle diyordum hıh evet sonra böyle oluyordu " diye çevremdeki insanların bana psikopat gibi bakmasına neden olur *.
    (13.06.2008 23:19)

kırılgan

    hemencecik kırılır, gücenir. her şeyden alınacak birşey bulur. onun yanında ne yapacağını şaşırır insan. aniden yüzü düşer, ağzını bıçak açmaz. öyle dümdüz konuşulması gerekilen insanlardır *. eğer öyle biriyle beraberseniz ayvayı yediniz, hemen ayrılın sevgi de bi' yere kadar...
    (13.06.2008 23:12)

harrison ford

    Son filmi "İndiana jones- Kristal Kafatası Krallığı" (bkz: The Kingdom Of the Crystal Skull ) filminde kendisini çok beğendiğim, hatta filmde beğenilecek tek şeyin o olduğunu düşündüğüm aktördür. Kesinlikle 1942 doğumlu olduğunu göstermeyen ve oldukça karizmatik bir insandır.
    (13.06.2008 22:57)

macar

    Türkler'in savaşları arasında en çetin geçenleri Macarlarla olanlardır diye bilinir. *
    Başkent Budapeşte'nin içinden de Tuna Nehri geçer ve bu şehri ikiye ayırır: Buda ve Peşte.
    (13.06.2008 22:47)

kısa boylu olmak

    dezavantajlara konserde ayakta olma da eklenebilir, özellikle bahar şenliklerinde çok rastlanan bir durumdur.
    hep "ah bir 5 cm daha uzun olsaydım" özlemi vardır, oysa ki "bak bir 5 cm daha kısa olabilirdim" denilse daha mutlu olunur.
    not: devede de boy var...
    (13.06.2008 21:37)

öss 2008

    sınav sırasında kötü gidiyor gibi hissedildiğinde aklınızdan "yaa buraya kadar iyi geldim, yapabildiğim kadarını yapmalıyım...*" denilmesi gereken çoğu sınavdan birisidir.aynı şeyi 2004 össde yapmışımdır. her sınavda geçerli bir taktik olup güzel sonuçlar doğuracaktır (tabi az biraz çalışıldıysa)...
    bi yerde nasip kısmet işidir. amcalara-teyzelere "hayırlısı olsun" dedirtir.
    girecek herkese başarılar, heyecansız stressiz performansı yüksek sınavlar dilerim.
    (13.06.2008 21:11)

kitap ayracı

    kitapçılarda gördüğümde "yuh be, bi de buna 2 ytl verilir mi?" dediğim lüzumsuz bir alettir. kitap bırakıldığı anda ele geçen herhangi bir kağıt parçası veya kartonumsu şey onun görevini üstlenir. bazen de böyle bir göreve hiç gerek duyulmaz, kaçıncı sayfada ya da bölümde kalındığı beyne yazılıp kitap rahatlıkla kapatılır. ama okumaya çok ara verilirse veya hafıza zayıflığı mevcutsa nerede kalındığı unutulur.
    (13.06.2008 12:50)

bu gece barda gönlüm hovarda

    sonrası "laylalayla..." şeklinde devam eder.
    (13.06.2008 12:34)

altına kaçırmak

    uygunsuz bir ortamda uygunsuz bir zamanda işemektir. yaşlı hanımlarda normal doğum yüzünden gelişen organ sarkmaları (bkz: prolapsus) sonucu olabilir. küçük çocuklarda ise bu fizyolojik mekanizmayı inhibe eden korteksin henüz tam görevini belliyememesi sonucu olur. bu korteks çok möhim birşeydir,çünkü çişiniz geldiğinde kaçmamasını sağlayacak engellemeyi o yapar.
    (13.06.2008 12:28)

allah tuttuğunu altın etsin

    herkesin sonunda "amin" dediği dualardan biridir. henüz kabul olduğuna hiç rastlanmamıştır ama bu konuda masallar vardır.
    (13.06.2008 12:24)

steteskop

    doktorların takıp karizma olduklarını düşündükleri bir alettir. diğer sağlık personellerinden ayrıldığı noktadır, özellikle dişi doktorların hastalarca hemşire zannedilmemek için kullandıkları bir yöntemdir. çünkü hemşirelerin steteskopları dandiktir, doktorlarınki ise littmann gibi pahalı aksesuarlardır.
    kalpte dinlemeyle duyulan seslere gelince, bunlar s1,s2,s3,s4 vs. s1 ve 2 sesleri steteskopun diyafram denilen büyük kısmıyla, s3 ve 4 ise(patolojik seslerdir çoğunlukla) çan denilen küçük kısmıyla daha iyi duyulur. ayrıca üfürüm ve ek ses gibi durumlar da duyulabilir. akciğerlerde dinlenen doğal veya patolojik sesler de şunlardır: bronkoveziküler, veziküler, tuber sulf, ral, ronkus vs.
    (13.06.2008 12:22)

öpüşmek

    bizim gibi fazla samimi toplumlarda(bkz: sıcak kanlı ) selamlaşmanın yerini almış bir eylemdir. eskiden çok ayıp bi'şey sayılırken şimdi gayet sıradan bir hareket olmuştur. kızlar için çok bir önemi olmadığını düşündüğüm bu selamlaşma sırasındaki yanaktan öpüşler bazı erkekler için çok önemli,hatta uyarıcı olabilir(!).
    diğer öpüşme durumunda ise iki taraf da birbirini uyarır, bir etkileşim süreci başlar. beyindeki nöronlar uyarılır(bkz: hippocampus,amygdala ) ve dopamin-norepinefrin salgıları artar. ayrıca insanı mutlu yapan endorfinler de salgılanır. bu şekilde insan ilginç bir havaya girer,mal gibi olur.
    (13.06.2008 12:13)

türkuaz renkli milli takım forması

    turkuaz çok güzel bir renk olmakla birlikte formaya ayrı bir renk katmış bence. tamam kırmızı renkli formalarla oynadığımızda daha iyi oynadığımıza inansam da(bkz:batıl inanç ) renk olarak Türkler'e yakışan bir renktir.
    (13.06.2008 11:40)

sawyer

    erkeklerin bile (kıskanmadıkları zamanlarda) hayran oldukları en güzel bi'şeydir. gülüşünde ve bakışında ayrı bir hava vardır, en çekici yönleri bunlardır. tabi biraz serseri olması da kadınların ilgisini çeker. gelin görün ki karısı Endonezya asıllı çok çirkin denebilecek bir kadındır(bkz:yessica kumala ). "Allah herkese çirkin şansı versin" dedirtir.
    (12.06.2008 11:43)

algida magnum

    yeni reklam filmi sawyer'ın çok pasif kaldığı aptal bir filmdir. onun yerine sahilde yürüyen filan bi' sawyer görülmeliydi bence!
    (12.06.2008 11:38)

sayfa: 1...-57-58-59-60-61...-63

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.