sürücü kursları

    Kayıt olmanız ve ücreti vermeniz ehliyet almanız için yeterlidir. Derslere gitmeniz çok önemli değildir.
    Aslında yetki olarak devletin de bu kursları açma yetkisi var, MEB açsa ücretsiz kurs boşuna sahtekarlara para ödemesek.
    (22.04.2011 19:54)

haxball

    bu saatte ayakta olmamın tek sebebi
    (22.04.2011 04:07)

muaviye

    Peygamberimize inanmış ve aynı zamanda O'nu görmüş olmasından dolayı sahabedendir. Sonraları yaptığı yanlış işler bunu değiştirmez. Dolayısıyla sahabeye hakaret etmek de biz müslümanların yapmaması gerektiği bir iş olduğundan, hakkında kötü konuşamayız.
    Kaldı ki bu konuda konuşmamak en iyisidir. Büyük bir alimin dediği gibi;
    "Allah bizi o dönemde yaşatmamış ve bizi iki taraftan birini seçmek gibi bir imtihana tabi tutmamış. Yanlıştan uzak kalma şansını yakalamışken, şimdi haklarında konuşup niye günaha girelim ki"
    (22.04.2011 03:58)

acceleration

    fizikte ivmenin a harfi ile gösterilmesinin sebebi
    (20.04.2011 21:04)

başbakanın akpm deki fransız ayarı

    Zamanında Avrupa Birliği ile ilşkilerden sorumlu bakan olan Ali Babacan'ın azınlık hakları ile ilgili bir soruya karşı Türkiye'de çoğunluğun da sahip olduğu haklarla ilgili eksikliklerin olduğunu anımsatmıştı. Çok gerçek ve içten bir cevaptı.
    Ama bu konuşmanın uluslararası bir platformda yapılması çok hoş değildi.
    Aynı soruya RTE'nin Kasampaşa'lı tavrı ve kendini ezdirmeden verdiği bu cevap sanırım bir daha aynı sorunun gelmemesini sağlar.
    Aksi takdirde temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp önümüze gelen sorulardan biri olarak kalacak.
    (14.04.2011 11:58)

tokalaşmak

    İnanç olarak erkek ve bayanın tokalaşmasını yanlış bulanlar vardır.* Kimsenin inancını sorgulama yetkisi de bize verilmemiştir. Dolayısıyla tokalaşmanın reddedilmesi gibi durumları yadırgamamak, hakaret olarak algılamamak gerekir.
    Zaten olur olmaz tokalaşmanın anlamı da yoktur*
    (14.04.2011 11:49)

reklamın iyisi kötüsü olmaz

    **
    Reklamda amaç ürünün ismini duyurmak, ilgi çekmek ise çok doğru bir sözdür.
    Bazen yürütülen karalama çalışmaları bile bu sayede reklama çevrilebilir.
    (14.04.2011 10:11)

11833

münasip bir yer

    Duruma göre her yer olabilir.
    Genelde pek hoş bir biçimde kullanılmasa da özünde çok temiz tamlamadır.
    (02.04.2011 03:18)

sevgiliye hafız çok yemişim ben bi soda uzat demek

    Sevgilisine hafız diye hitap ediyorsa %90 Sakaryalıdır.
    (02.04.2011 03:02)

ishal olanlara yedirilen yiyecekler

    elma sirkesi
    (05.03.2011 21:47)

müslüman kardeşler

    İhvanü'l-Müslimin
    (17.02.2011 19:22)

beğen

    bazı kötü siteler bile 100 lerce kez beğenilmişken vampircik beğen "64 bin" kez tıklanmış olmalı değil miydi? Yoksa öyle de sığmamış mı kutucuğuna :)
    (06.02.2011 12:27)

çay tazelemek

    Bardaktaki çayın bitmesinin ardından yeniden doldurulması

    (bkz: tazeleyim mi abi?)
    (06.02.2011 12:24)

güzellik

    Güzellik zafiyettir.
    Hem erkek için, hem de kadın için. Çok güçlü erkekler bile yeri geldiğinde bir kadına esir olmaktan kendilerini alamamışlardır. Güzelliğin bu esaretteki payı hiç de küçümsenmeyecek derecededir.

    Güçlü erkekleri bile şaşkına çevirmek için kadının elindeki güzellik silahı nasıl olur da sahibi için de zaafiyet olabilir?
    Bal gibi de olur. Bir kadına güzel olduğunu söylediğiniz anda kadını bir anlamda mest edersiniz. Ancak güzelliğini bilen kadın yetinmez, daha fazla iltifat ister. Daha güzel olmak, güzel olduğunu ıspatlamak ister. Güzelliğini ıspatlamak ve korumak ister. Bunun uğruna kadının da çok büyük fedakarlıklar yapabileceğini bilirsiniz herhalde.

    Durum böyle olunca başlı başına bir sektör oldu çıktı karşımıza güzellik. Kapitalizmin de payını unutmamak gerek. Milyonlarca kadın daha güzel olmak için makyaj yapıyor, bu uğurda milyonlarca para harcanıyor. Makyajsız bir kadının güzel olabileceği ihtimali düşünülmüyor olsa gerek ki, güzeli çirkini, herkesin çantasında gereğinden fazla makyaj malzemesi var.

    Makyaj oldukça ilginç bir büyü. Ne kadar kaliteli malzeme kullanırsanız o kadar güzel görünebiliryorsunuz. Yani bir anlamda ne kadar çok paranız varsa o kadar güzel görünebilirsiniz. Ancak makyajın büyüsü o kadar da büyük değil. Bir gün makyajsız göründüğünüzde ya da makyaj malzemesini bir kez olsun düzgün kullanamadığınıda zihinlerdeki bütün güzelliğinizi kaybedebiliyorsunuz. Ben de istemezdim bozulsun büyü, ancak makyaj olmadan, kozmetiğin sebep olduğu cilt lekeleri ve sivilcelerle bu imkansız sanırım.

    Doğal olarak, güzel olunamaz mı acaba, hani insanları da kendimizi de kandırmadan.
    (17.01.2011 20:05)

sayfa: 1-2-3-4...-21

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.