genel istatistikler
toplam36
bugün0
dün0
bu ay0
geçen ay0
toplam +5
toplam -0

eksen bilgisayar

    kadiköyde benzer firmalara nazaran uygun fiyat avantajı ile öne çıkan bilgisayar firması. satış bölümünde güleryüzlü satıcıları bulunmaktadır. aynı ortamı teknik serviste görmek zor. yönetim konusunda zaafiyeti olan firma personelden sorumlu olan vatandaşın köy muhtarı zihniyeti ile olaya vakıf olduğunu öğrendiğim yerdir. iyi ciro yapan satış konusunda sıkıntısı olmayan firma sanırım bir aile şirketi ve gelişime kapalı bir yapısı var. pcgold ile aynı kulvarda iken pcgold yapı olarak bu firmayı sollamış gibi gözükmektedir. genede kadiköyde güvenle alışveriş yapacağınız tek yerdir. yazıcıoğlundaki kim kime dumduma ortamdan sonra yegane malzeme alınacak yerdir.
    (01.12.2006 20:02)

the alan parsons project

    old and wise parçasını dinlemeyen alan parsons dinledim diyemez. o ne derin şarkıdırkı dinlerken insanı alıp götürür. sevgili ayrılığı sonrası kesinlikle dinlenmemesi gereken muhteşem şarkı. ian bairnson'un saksafonu ile desteklenen parça duygu karmaşasına sebep olup sevgili ile ayrılma ihtiyacı bile hissettirebilir. dinlerken dikkatli olmak lazım. 2000 yılında türkiye gelmiş ve ben kaçırdım. mutlaka arşivlerde olması gereken dev sanatçı.
    (27.09.2006 09:53)

mercury

    msn messenger alternatifi dmsn yazılımının kabuk değiştirmiş hali. java tabanlı bir uygulamadır. msn messengere nazaran bloglamış kişileri göstermektedir. ilk sürümüne nazaran daha gelişmiş bir yapısı bulunmaktadır. java tabanlı olması çok kullanıcılı microsoft networklerinde msn kullanamayan insanlara bilgisayarlarındada özel kısıtlamalar yoksa örnek exe file çalışmasını engellemek gibi kurulduğunda messenger hizmetini birebir sağlamaktadır. 40 mb civarı bir dosya boyutu vardır. http://www.mercury.to adresinden dl edilebilir.
    (28.07.2006 10:21)

itü sözlük

    yeni fark ettiğim ekşisözlük klonu. itü mezunlarının birebir ekşi ile aynı olan sözlüğü. üye alımını kapatmışlar. onlarda tanım dünyasında yerlerini aldılar. kolay gelsin diyoruz.
    (28.07.2006 10:09)

patso

    patso markasını tescil edip olayı mcdonald's tadına taşımayı düşünmektedir. civarındaki mekanlardada patso adıyla sipariş ederseniz ekmek arası patates olarak hemen önünüze gelir. türevleri oldukça fazladır. favorim içinde sosis ve kaşar olan modeldir tafsiye olunur.
    (23.07.2006 02:22)

cafe kemal

    istanbul kadiköy'de moda burnuna yakın deniz manzaralı sakin alkolsüz mekan. son dönemde gazete ve dergilerdede adından bahsedilmiştir. sanatçı ve gazetecilerden oluşan tanınmış müdavimleri bulunmaktadır. ortalama 20 yıllık bir mekandır. bizzat her hafta sonu yaz kış giderim. armut şeklinde minderlerden oluşan bir bölümüde bulunmaktadır. çayınızı huzur içinde içebileceğiniz kaliteli servisi bulunan bir yerdir. modaya doğru uzanan çay bahçeleri zincirinin en sonunda bulunmaktadır. asıl adı kemalin yeridir. ama sahibi ile mekan adı aynı değildir. neden olduğunu gidip bir çay içip öğrenebilirsiniz. hatta yer göstermek için bir bayan görevlisi bile bulunmaktadır. fiyatlarıda oldukça makuldur. bilinen bir yer olmasına rağmen fiyat dengesizliği hiçbir zaman olmamıştır. istikrarlı bir çizgisi olan zaman zaman yer bulmak için kapıda yarım saat yer bekleyen insanlara şahit olmuşumdur. o derece tutkunları bulunmaktadır. mekana gelmeden 10-15 metre geride kapalı bir yerede sahiptir. yeni açılan bu bölüm modern dekoru ile dikkat çekmektedir. huzurlu sakin bir yerdir. kış sezonundada açıktır. kışın biraz şekil değiştirmektedir. devamlı gidenler için vazgeçilmez bir mekan olmuştur. uzun yıllardır çalışan garsonu çorum'lu mürsel'i nerdeyse tanımayan onun elinden çay içmeyen yoktur desek yeridir. tafsiye olunur.
    (23.07.2006 01:46)

guns n roses

    12 temmuz'da istanbul kuruçeşme arenada konser verecek eksikleri ile geleceği kesinleşen efsane grup. biletler bu gün itibarı ile daha satışa çıkmamıştır. kaçırılmaması gereken bir ambians. sting gibi bir devide ağırlayan kuruçeşme arena güzel bir ortam. istanbul'a kazandırılmış olan mekan tarihteki yerinide bu vesile ile almıştır.
    (29.06.2006 18:48)

ebeveyn

    aslında gereksiz bir tanımlama olarak türkçemize girmiştir. biraz daha kültürlü olarak kendini tanımlayan insanların bazı şeyleri açıklamaya çalışırken genelde bu tarz tanımlamalar yapması görülmektedir. tıp dünyasında çok sık sözü edilen bir tanımlamada denilebilir. ( ayrıca diyardan uzun süredir uzaktaydım bu vesile ilede diyara selamlar demek istiyorum.)
    (29.06.2006 18:43)

11 eylül saldırısı

    aslında amerikanın kendi kendini vurmuş olması çarpan uçakların fotoğraflarının büyütülmesi sonucunda camlarının kapatılmış olduğu gibi bir sürü teori oluşmuştur. ve ardı sıra gelen süreçte amerikanın ıraka saldırı için bu faciayı tamamen kendi teorisyenleri tarafından hazırlanmış büyük bir kaos oarak değerlendirmektedir. böyle bir faciayı bilerek yapmak hangi mantığa sığar çok büyük bir tartışma konusudur. ama bir süreç başlangıcı olmuştur. başkada bir faydası olmamıştır diye düşünüyorum.
    (15.04.2006 01:55)

mazhar alanson

    15 nisan günü beyaz showda yayına bağlanan konuk evli ve 2 çocuk annesi bir hanıma sohbet esnasında laf arasında kazara ka$ar diyerek büyük gaf yapmış efsane grup üyesi. akabinde programa cem yılmaz bağlanarak abi programda yorulursanız gece size kaşar ekmek hazırladım yersiniz diyerek olayı renkli bir hale getirmiştir. canlı yayında olabilecek gaflara gene ünlü bir şahsiyet tarafından bir örnek getirilmiş oldu. dikkatli olmak lazım. mazhar alansona geçmiş olsun diyorum. ayrıca hanımefendinin olayı o an algılayamamış olması ve beyazın ustaca olayı kapatmasıda ilginç bir durum oluşturmuştur. magazin basını olayı büyütmez ise gaflar arasındaki yerini almış olacaktır bu olay.
    (15.04.2006 01:48)

coca cola

    1980 li yıllarda ülkemizde görmeye başladığımız içecek. gurbetçi vatandaşlarımızın çocukları ülkemize izine geldiklerinde coladan başka birşey içmemeleri bağımlılık yaptığı gerçeğini ortaya koymaktadır. yetişkinlerinde çok sık tükettiği bu içecek çeşitli karalama kampanyaları yapıldığı halde satışlarında ciddi bir düşüş yaşamamıştır. kafein içeren içecek türkiyede birkaç kez el değiştirmiştir. çarpıcı reklam filmleri olan firma gençleri hedef alan yapıda bir reklam stratejisi izlemektedir. tabi bu coca cola için geçerli olan tespitlerdir. en büyük rakibi pepsi ise aynı standartlarda olup aşağı yukarı aynı durumda satılan bir içecektir.
    (10.04.2006 22:38)

fenerbahçe

    galatasaray futbol takımını yendiğinde tüm taraftarları şampiyonlar ligi kupası almışçasına sevinen futbol klubü. sahip olduğu stadyum ile oynadığı futbol arasında dağlar kadar fark vardır. yıldız olarak lanse edilen yabancı futbolcularla sahip olan takım yurtdışında başarı yakalamakta zorlanmaktadır. ortalama yıldızları olan güzide klübümüz ne zaman ciddi transferler yapıp galatasarayın yakaladığı başarının altında ezilmekten kurtulacaktır merak konusudur. uyuşturucu bağımlısı bir futbol adamını takımın başına geçirerek, asıl ciddi transfer yapılması gereken yeri yanlış bir tercihle doldurmuştur. fenerbahçe cumhuriyeti tanımlaması ilede galatasarayın başarılarından kaynaklanan huzursuzluğu garip bir şekilde ortaya koymuştur. türkiye cumhuriyetinde en çok taraftar sahibi futbol takımıdır.
    (10.04.2006 22:27)

hıncal uluç

    gazeteci yazar spor yorumcusu sohbet adamı sağlam galatasaraylı aydın kişilik. şu sıralar perşembe günleri tv8 kanalında haşmet babaoğlu sunay akın ve nebil özgentürk ile beraber çok geniş yelpazeli edebiyat ağırlıklı mesajlar veren insanların hiç duymadıkları anektodları birlikte paylaşarak çok güzel bir ambians yakalayan yaşamdan dakikalar programını yapıyorlar. çeşitli üniversiteler tarafından panellere çağırılan ve konuşmalar yapan 4 kişilik aydın grubu, sabah gazetesinin ekine manşet olup mahşerin 4 atlısı olarak adlandırılmışlardır. hıncal uluç un kaptanlığında bu oluşumu devam ettirmektedirler. 1957 yılında gazeteciliğe başlayan uluç ağır olduğu söylenen yorumlarından dolayı saldırıya uğramış gazetecilerden biridir. medyatik olacak şekilde her konuda fikir beyan eden hıncal uluç yaşam tarzından dolayı çok sık gazetelerde haber olmaktadır. keskin fikirlerini her konuda kullanan bir gazeteci yapısına sahiptir. hıncal uluç, 1 kasım 1939'da kilis'te dünyaya gelir. hıncal, üç yaşına kadar anneanne ve teyzesi tarafından büyütülür. sebebi ise subay olan babasının o doğduğunda ikinci dünya savaşı sırasında alman tanklarının manevra yaptığı bulgar sınırında görevli olmasıdır. sonrasında fuat uluç çaldıran'a tayin olduğunda küçük hıncal da ailesine kavuşur. ardından tayinler durmaksızın gerçekleşecektir. van'da o meşhur van zelzelesini yaşar uluç ailesi. daha sonra gidilen bandırma'da hıncal da ilkokula başlar. iki ayrı okulda ilk üç sınıfı okur. bandırma'dan sonra 1950'de tekrar kilis'e tayin olur baba fuat uluç. 1952'de Antakyada ortaokula başlar, 1955'te de Ankara Kurtuluş Lisesi'nde öğrenimini tamamlar. demokrat partiden ayrılan bir grubun kurduğu bir partinin yayın organında 17 yaşında gazeteciliğe adım atar. hukuk eğitimi alan hıncal uluç gazeteciliğinde tecrübe kazandığı yıllarda türkiye darbeler ve diğer yasaklamalardan dolayı sorunlu yıllar yaşamaktadır. türk gazetecilik tarihindeki bir çok gazeteci ile çalışma fırsatı bulan uluç 1990 yılında sabah gazetesinde çalışmaya başlar. futbol oynamayan futbol yorumcusu olarak değerlendirilmiştir çoğu zaman. buna rağmen futbol konusunda ciddi tespitleri bulunmaktadır. şu anda aktif olarak sabahta yazar ntv televizyonunda 90 dakika programında yorumcu ve tv8 de sohbet adamı olarak müthiş kahkahası ile hayatına devam etmektedir.
    (10.04.2006 21:54)

cerberus

    microsoft bu mitolojik objeyi server işletim sistemlerinde bir güvenlik protokolü olarak hazırlamış ve isimlendirmiştir. hackerlar tarafından kırılması zor bir güvenlik protokolü olan cerberus windows 2000 ve server 2003 işletim sistemlerinde bulunmaktadır.
    (09.04.2006 12:49)

boot camp

    aslında türkçe karşılığı başlama kampı olan olan bu cümle küçük bir yazılım. şu ara bir macintosh bilgisayarında windows xp çalıştırılabilmesine olanak tanıyor. geçen sene intelle anlaşarak yeni bilgisayarlarını intel tabanlı donanımlarla destekleyen apple, windows kullanıcılarını kendine çekmek için önemli bir adım attı. henüz beta aşamasında olan boot camp isimli yazılım, bilgisayarın sabit diskinde ikinci bir bölüm açarak windowsun kurulmasını sağlıyor. böylece kullanıcılar, bilgisayarları açıldığında mac os veya windowsu seçerek istedikleri işletim sistemini kolay bir şekilde çalıştırabiliyorlar. kullanıcılar, mac os ile windows arasında bir seçim yaparak birincil işletim sistemini de seçebiliyorlar. iki işletim sistemi aynı anda çalıştırılamıyor. bir mac üzerinde windows çalıştırmak için ise minimum gereksinimler şöyle: mac os x tiger sürüm 10.4.6 yüklü intel tabanlı bir mac, sabit disk üzerinde 10 gblık boş alan, boş bir cd veya dvd tek disklik, hizmet paketi 2 (service pack 2) uyumlu bir windows xp home veya windows xp professional. mac kullanıcaları her ne kadarda windows işletim sistemlerini sevmeselerde intel tabanlı mac'lerin üretiminden sonra windowsun maclerde çalışabiliyor olması mac satışlarını arttıracaktır diye düşünüyorum. alttaki linkten bu yazılımı download edebilirsiniz.

    http://www.apple.com/macosx/bootcamp/
    (08.04.2006 10:51)

sayfa: 1-2-3

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.