bill gates

    bill gates malesef farkında olmadan bir fenomen haline dönüştü.. sevsek de sevmesek de pc tabanlı sistemlere çağ atlatmayı sağlayan "user friendly" teriminin arkasına sığınarak yaptığı işi kısa sürede paraya dökebilmiş ve haliyle hiçbirimizin yapmadığı şekilde tek bir konuya odaklanıp (para kazanma hırsı) bunu başarabilmiş insan.. tek fantazisi her eve, her metrekareye bir windows kurmak olduğundan haliyle dünyevi işlerle uğraşmaktansa en büyük yatırımı halen organik (insan beynine yerleştirilebilir çiplerin denemelerinin yapıldığı) arge şirketidir.. bazen çok aşırıya kaçınca haliyle devletler bile dava açarak bir nevi geri çekilmesini sağlamakla birlikte büyümesi halen devam etmekte olup pclerin geleceğinde neler olacağı endişe ile beklenmektedir..
    (05.08.2007 02:58)

mtv

    popüler kültürün boşluklarını farkederek doldurmayı amaçlamış olan yaşlı! ve akıllı bir patrona sahip bir medya devi.. ilk çıkışı zamanlarında anti medya formatını desteklediğinden haliyle farklıydı.. günümüzde standartlaşan yapısı hafiften çatırdadığından malum patron net kaynaklı yeni projelere çoktan yönelmeye başladı.. işin garibi hala çevresindeki genç ordusu akıl yapısı olarak kendisiyle baş edememekte ve yaptığı yatırımlara anlam verememektedir.. yenilikçi diye ortaya çıkarttıkları görsel ve yapısal akımların daha çok süre geçmeden eskimesi ise başka bir mesele.. halen reklamlar dışında etnikleşmelerine ve yerelleşmelerine anlam verememekle birlikte globalliğe özenenlerin yerel mtvnin etiler kültürü kesiminden bir kurulla idaresine tek laf etmemeleri, müzik adına sanatçılara konulan yasaklara karşı (sebebi her ne olursa olsun) tepkisiz kalınması.. bu yönlendirmenin tamamen oyuncak haline gelmesi.. para kimdeyse herşey onun olsun anlayışının simgesi.. bir de forum idaresinin de hapşırsanız 4 gün sonra onayı çıkan bir yapısının olması..

    mtv türkiyenin mtv fransadan bile çok ciddi farkları bulunuyor.. örneğin şu ana kadar ülkemiz ve müziğimiz (hatta gençlik) adına hiçbir yenilik, yatırım, yönlendirme yapılmamış durumda.. üstelik mikro bir klon olarak da varolmaya devam ediyor.. düşündürücü çok düşündürücü.. özellikle birçok kişinin tepkisini gözardı etmeleri eski mtv kitlesinin hızla kaybolmasına yeter de artar bile..
    (05.08.2007 02:44)

inanç

    mantığımızı kullanarak yargıya vardığımızı düşündüğümüz(temeli ego ve superego çatışmasına kadar inen) çoğunlukla geçmişteki yaşadığımız tüm olayların bize etkileri yardımı ile duygusal yakınlaşma hissiyatı.. herşeye inanmak mümkündür fakat hiçbirşeye inanmak mümkün değildir.. (nihilizmle karıştırmayalım lütfen) varolan kaynakların yönlenmesi ve bir kenara tutunarak zaman içinde güçlenmesi şeklinde de algılayabiliriz.. (inanç güdüsü, inanabilirlik-saflık-içtenlik) inancı açıklamak zor olmamakla birlikte nedenlerini (ve neden-sonuç ilişkilerini) açıklamak bazen çok güç olabiliyor.. gerçekleşmeyen (varolmayan) birçok şeye inanabiliriz.. yanlız bunların temellerini ve başlangıçlarını bir süre sonra ayırmak gerçekten çok güçleşebiliyor çünkü inanç çoğu gözlem ve beyindeki hafızanın yerine geçerek tamamen bize gerçek görünümüyle karşımıza çıkabilir..
    (05.08.2007 02:25)

vampircik sözlük

    politik oyunların olmadığı (bkz: ekşisözlük), sosyal ayrımcılık yapmayan (bkz: itüsözlük) arkadaş vasıtası ile tanıştığım kendine has, dinamik bir sözlük..
    (05.08.2007 02:14)

yasak psikolojisi

    düzene karşı özdirenç.. istemdışı olmasının yanısıra her insanda mevcut olup tedavisi yoktur.. çeşitli alttürleri vardır.. şartlara göre belirginleşir ve ortaya çıkarlar..
    (05.08.2007 02:09)

gotik akım

    gotik akım bir düşünce zincirinin hayata izdüşümüdür.. siyah renk tek başına birşey ifade etmediği gibi müzik türü de sanıldığı veya bilindiği kadar sert değildir (aksine çoğu dinleyiciye yapısı hafif veya melodik, ifade biçimi ve içeriği ise klasik/romantik gelebilir) gotik diye tabir edilen çoğu nesnel öğeler genellikle karşı tür (konu hakkında bilgisi olmayanlar) tarafından haksız yorumlardan dolayı yanlış anlaşılmakta ve nesnelliğe dayalı bir yaşam biçimi olarak algılanmaktadır (punk gibi)
    (05.08.2007 02:06)

render

    render matematik işlemleri ile görüntülerin işlenmesine verilmiş terim.. ister 3d (üç boyut), ister film, video efekt, ister analitik geometrik formüllerin grafiklerinin oluşturulması.. hepsi render edilir.. render mantığı müzik teknolojisinde mixdown olarak geçer (mantığı bir nevi aynı olmak üzere) render bir zamanlar hayat felsefesi idi.. artık günümüzde hardware render engine tabiri ile ifade edilen canavarlar renderın sosyal hayatımızın önemli bir parçası olmasını yoketmiş bulunuyor..
    (05.08.2007 01:48)

pişmanlık

    faydası olmadığı söylenilen bir hal.. insani tavırlar sınıfında türünün ender örneklerindendir.. artık soyu tükendi diye biliyorum ama..
    (05.08.2007 01:42)

mantis

    mantis bir gt araç idi.. hey gidi hey..
    (05.08.2007 01:40)

magic bullet

    süper bir video editing plugini olan şirket
    (05.08.2007 01:37)

erken kalkmak

    bir mekanı bir bahane öne sürerek gerçek sebebin kısa sürede anlaşılmasını ve arkada bırakılanların dedikodu ortamını görmezden gelerek acilen terketme güdüsü.. genellikle bütçe meselesi, çeşitli hastalıklar, acil çağrılar vb. durumlarda aktif hale geçirilir.. bazılarında tedavisi olmayan ciddi bir hastalıktır.. erken kalkma kompleksi olanlar genellikle mesaili çalışan, patron baskısı altında daralmış ve özel hayatlarında kendilerine boşluk yaratma imkanı olmadığını düşünenler kitlesidir..
    (05.08.2007 01:35)

cepheus

    pardon bir de ben tabii..
    (05.08.2007 01:22)

cepheus

    1. tekili (cephei) dünyadan 50 ışık yılı uzak bir yıldız..

    2. çıplak gözle gökyüzüne bakıldığında (casiopia, andromeda takımına doğru) tacı olan bir insan gibi görünür..

    3. türkçesi sefe diye bilinir.. malumatı ise sefe değişkeni olarak: http://http://tr.wikipedia.org/wiki/sefe_de%c4%9fi%c5%9fkeni
    (05.08.2007 01:21)

işimiz allah a kaldı

    1. sosyal veya psikolojik baskılardan dolayı çok aksi giden iş veya yaşam şartlarında pes etme dürtüsüne karşı insanın karşı koyuşu ile ilgili bir cümle (deyim diyemeyeceğim).. genellikle optimist ve umut duygusu barındıranların en azından son şans anlamında güvenebilecekleri dayanak.. genellikle hayatın acı noktalarında sarfedilir..

    2. basın namına birşey diyemeyeceğim.. basının kullanış biçimi sanırım kültürel ve toplumsal anlamda bir yöne çekmek için.. doğru yada yanlış.. orasını bilemem..
    (05.08.2007 01:08)

cat fight

    sokak kavgası, mahalle kavgası, kız kavgası, kız dalaşı
    (05.08.2007 01:03)

sayfa: 1-2-3-4-5-6

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.