kuzey ırak a sınır ötesi harekât

    cografi olarak sinir otesini gecip "atlantik otesi" hale gelebilecek bir operasyondur. bu sebeple temkinli yaklasilmasi gereken operasyondur. bundan onceki 24 sinir otesi operasyonda turkiye' nin net bir kazanci olmayabilir ama bugun gelinen durum eskisinden oldukca farklidir.
    herseyden evvel gunumuzde pkk belasi artik guneydoguda destegini kaybetmeye baslamistir. bunun siyasi manada temmuz 2007 secimlerinde goruldugunu dusunmekteyim.
    dahasi artik pkk teror orgutunun misyon edindigini iddia ettigi seyleri mecliste temsil edecek olan insanlar vardir. bu insanlar terorizme karsi net bir tepki ortaya koymamis olsalar da en azindan herkes su anda bu fikirlerin temsil yolunun sadece silahlanmaktan gecmedigini bilmektedir. bazi ozgurlukler(!) adina daga cikip silahlanmanin artik hakli bir gerekcesi kalmamistir.
    bir de onceleri "felanca ulke pkk' ya silah veriyormus besliyormus" gibi iddialar fazla dayanakli gelmese de bazilarina, su anda bu kismen ispatlanmis durumda.
    tum bunlara ragmen eger bu teror orgutu halen bazilarinca terorizmle itham edilmiyorsa hatta "dostuz , muttefigiz , kankayiz biz" denip arkadan boyle isler cevriliyorsa tum bunlara maruz kalan ulkeye sinir otesi operasyondan fazla bir secenek birakilmamis demektir.
    ancak bu operasyon boyunca ilk olarak unutulmamalidir ki operasyonun yurutuldugu yer bir baskasinin evi, bir baskasinin ocagidir. ikincisi, sinir otesi operasyona giristiniz diyelim. irak gibi kimin elinin kimin cebinde oldugu su siralar belli olmayan bir mekanda kuruyu yastan nasil ayiracaginiza karar vermek zor bir istir. en nihayetinde asayis berkemal bir yerde halki teroristten ayirmak kolaydir ama savasin hukum surdugu ve silah bulanin silahi kusanip kendini korumaya calistigi bir ortamda masum siviller de arada kaynayabilir. iste bunlari da bir yere not edip ona gore dusunmek lazimdir.
    (13.10.2007 20:03)

sözde ermeni soykırım yasası

    allah' a sukur abd de kabul etti de rahatladik dedigimdir. kabulunun ardindan cok beklentilere girdigimdir.

    mesele soyle ki incirlik hava ussu'nun kapatilmasi gibi hayirli bir olaya vesile olmasi herkesce umulmaktadir**.

    ayrica bu vakitten sonra amerika'nin da turkiye' ye karsi oynayacagi aba altindan sopa senaryolarindan bir tanesi cozume(!) kavusmus ve nihayete ermistir. yani amerika elindeki kozu yok etmistir. meseleye bir de bu acidan bakilabilir bence. cunku amerikalilarin bu ise bakis acisi "her devletin tarihinde kara noktalari oldugu" ve bu "kara noktalari kabulunun zaman aldigi" yonundedir. hatta ermenileri amerika'daki kizilderililerle karsilastirip benzeten parlamenterler dahi vardir. yani her halukarda meclisten gecmemis bile olsa amerikalilarin bu konu hakkindaki net gorusu budur " turkiye sucludur " ve "bunu kabul etmek icin henuz erkendir" vs vs vs' dir.

    eninde sonunda olacak ve gerceklesecek olan birseydi. turkiye icin yeni firsatlara acilma bakimindan degerlendirildigi takdirde** olumlu hale cevrilebilecek bir olaydir.
    (12.10.2007 22:59)

adana incirlik abd hava üssü

    ermeni tasarisinin bugun itibariyle abd temsilciler meclisi dis iliskiler komitesi'nden gecmesi ile beraber, kapatilmasinin blof olup olmadigi merak edilen hava ussudur.
    (11.10.2007 20:11)

educational testing service

    gre , toefl, sat, gmat vb sinavlari duzenleyen egitim sirketi. http://www.ets.org dan sinavlarin tarihlerini gorebilir kayit yaptirabilirsiniz. bu sirket sinavlara hazirlanabilmeniz icin size bazen dokuman da yollamaktadir.
    (05.10.2007 22:15)

ets

namaz için uçağın kıbleye döndürülmesi

    akli basinda hic bir muslumanin talep etmeyecegi birseydir***. akli basinda olmayan muslumanlarsa zaten namazla mukellef degildir. bu durumda yalan oldugu kesin olan haberdir.
    (04.10.2007 19:50)

küçük rüzgar

    efendim iftarda bas koseye kurulup sigarasini tutturen hanimagamizdir.* tanisilmistir lakin uzun uzun sohbet edilememistir. insallah bir dahaki sefere...
    (03.10.2007 23:56)

inceldiği yerden kopsun

    bosvermislik bildiren bir cumledir.
    ornek:
    -odevi naptin?
    -yapamadim yaaa...
    -eee? hocaya ne diyecegiz?
    -amaaaan! inceldigi yerden kopsun! umurumda degil.
    **
    (03.10.2007 23:47)

gizlibelge com

    kendilerine ciaturk diyenlerce kurulmus sitedir. http://www.gizlibelge.com adresinden ulasabilirsiniz. icerigindeki bilgilerin yuzde kaci dogrudur yuzde kaci yanlistir bilinmesi zordur. *lakin bakar bakmaz ciddiyetten yoksun bir calisma oldugunu soylemek mumkundur.*
    (30.09.2007 14:46)

jeune premier

istanbul sokakları

    istanbul sokaklari guzeldir, renklidir, kimi zaman cekicidir. ama bu sokaklarda gunun her saati dolasmak her babayigidin harci degildir. hatta gunduz vakti bile sokaga cikmak icin donanimli olmak en iyisidir.

    herseyden once istanbul sokaklarinda dolasmak icin bir takim fiziksel sartlar gerekir. mesela boyunuz ve kilonuz ortalamanin uzerindeyse ve hizli kosabiliyorsaniz istanbul sokaklari icin idealsiniz demektir. mumkunse bacak boy ve ritminizin de normalden iyi olmasi gerekir ki niye? cunku okula yetismek istediginiz sabahin nuru denebilecek bir vakitte iett soforlerimiz duragin size en uzak kosesinde otobusun kapisini acarlarsa ve cok fazla bekleme yapmayi planlamiyorlarsa 2 saniyede 20 metre kosabilecek durumda bir fizige sahip olmalisinizdir da ondan...

    bir de duraga yetismeye ugrasirken yavaslayan size kapiyi acip sizi otobuse alacakmis gibi davranan ama son anda vazgecen sakaci iett soforu amcalarimiz vardir ki ele gecirilince dovulecekler listesinde oncelikleri vardir -yanginda ilk kurtarilacaklar gibi- . yani sirada psikolojik gerekliliklerimiz var. bu gibi durumlar icin de katir inadina sahip olmalisiniz. iste bu gibi amcalara karsi, mirkelam gibi kosan ve bir sonraki durakta otobuse sirf o amcalarin inadina yetisebilecek biriyseniz tebrikler! istanbul sokaklari icin idealsiniz.

    sirada olaganustu ve superkahraman hiperinsan ve ubermensch nitelikler bolumumuz var. sayet arkanizda gozunuz varsa, kapkaccilari da aninda farkedebiliyorsaniz ve ameliyatla eklettiginiz fazladan ve jet motorlu iki tane daha bacaginiz ile kosup yakalayip dogustan getirdiginiz bacaklarinizla da ucan tekme savurabiliyorsaniz bu alemde sizden krali yoktur!
    (30.09.2007 12:12)

bizar

    hosgelmis taze vampir. nedense icin icin tanidik oldugunu dusunmeye basladim.**
    (26.09.2007 23:15)

mahalle baskısı

felsefist

    mutlu yillar vampiresiii.... iyi ki dogmustur kendisi.
    (25.09.2007 22:35)

felsefist

    hayatina giren her insanin kendisine deger kattigini bilen ve ona gore davranan vampiremizdir. cok cabuk incinir, kimseyi incitemez. msn'deki dertlesme seanslarimizin ve pasta borek partilerindeki gorusmelerimiz sonucunda gordum ki cok da nazik bir insan. uzmeyin kizimiiii....
    (23.09.2007 23:05)

sayfa: 1-2-3-4...-69

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.