börek

    yufkaların arasına yumurta,süt,zeytinyağı karışımı dökülerek hazırlanan böreğe tepsi böreği denir. bu karışımla yufkalar ıslatılır ve ardından malzeme dökülür. tepsinin kenarlarında kalan yufkalar üst kata kapatılır ve kalan sütlü karışım tepsinin üzerine boca edilir. karışım kalmadıysa mutlaka yenisi yapılmalıdır * böreğimiz pişmeye hazır hale gelmiştir. bunun dışında (bkz: çiğ börek ) (bkz: sigara böreği ) gibi çeşitlerde vardır.
    (03.08.2006 12:55)

reçel

    her reçel kaynatarak yapılmaz. sıcak ve güneşin daha etkili olduğu bölgelerde, ege bölgesi ile akdeniz bölgesi, meyveler ve şeker bir kaba koyulur ve güneşte bekletilir. bir kaç gün üstüste güneşte kalan malzemeler artık kendi kendilerine pişmiş olurlar. süzülüp / karıştırılıp afiyetle yenir.
    (03.08.2006 12:51)

açma

    pastane açmasını ev açmasından ayıran en büyük özellik, pastane açmasının daha yağlı yapılmasıdır. daha ayrıntılı anlatmak gerekirse, açma hamuru hazırlandığında sıra şekil vermeye geldiğinde, bir parça hamuru avucunuzun içine alırsınız ve hamurun ortasını açarak ortasına yaklaşık ceviz büyüklüğünde bir parça tereyağ/margarin koyarak hamura yedirirsiniz. bu şekilde yapılan açma piştiğinde tel tel ayrılacaktır. *
    (03.08.2006 12:46)

pokemon

dungeon master

    gündüz vakti güzel bir ormanda sakin huzurlu yürürken birden bire fırtına başlatıp kafanıza yıldırım düşürme, karşınıza orc ordusu çıkarma ya da sadece küçük bir taş çıkarıp ayağınızı burkup kafanızı taşa çarparak öldürme yetkisine sahip frp tanrısı. bazı dmler günler öncesinden hazırlanarak yeni bir dünya, dil,item vs düzenlerken bazı dmler ise, sadece okuduğu kitapları kopyalamaktadır. iyi dm malesef nadir çıkar.
    (29.07.2006 11:39)

fesleğen

    heryerde kocaman ve yemyeşil görüntüsüyle karşınıza çıkan bitki. sıcak yaz günlerinde arkalarında mis kokular bırakarak kocaman el arabalarında satarlar. fakat aldığınızda bir kaçhafta içinde sararıp solması üzüntü verici ve şahsi kanaatim yetiştirilmesi zor olan bitki türü.
    (26.07.2006 00:08)

astral seyahat

    ruhun bedenden ayrılıp seyahat etmesi olayı. tabiiki bu tanımdan ibaret değildir. astral seyahate isteyerek çıkabildiğiniz gibi, istemediğiniz zamanlarda da çıkma şansınız vardır. fazla rahatlamış bir beden, örneğin meditasyon yapmak astral şansını arttırır. uyuduğunuz sırada ruhunuzun çekildiğini hissedersiniz sanki bişeyler kopar içinizden ve kendinizi dışarda bulursunuz. tabii ki kolay bir çıkıştan bahsediyorum. istediğiniz yere gitme şansınız vardır fakat ilk denemelerde evden çıkmamak tavsiye edilir. kendi bedeninizi yatağınızda yatarken gördüğünüzde korkup geri döneceksiniz. fakat bazı durumlarda geri dönseniz bile uyanamazsınız ki, berbat bir deneyimdir (bkz: karabasan) astral her ne kadar keyifli bir deneyim gibi görülsede geri dönememenin (bkz: bitkisel hayat) azımsanmayacak boyutta bir risk olduğunu unutmamak gerekir. bunun dışında ara boyutta asılı kalmış bazı varlıklar tarafından rahatsız edilme hatta musallat olma vakaları görülmektedir. aynı lucid dreaming gibi astral seyahatte bir oyun değildir.
    (02.07.2006 14:17)

lucid dreaming

lucid dreaming

    bir yerden düşerek, atlayarak vs uyanabilirsiniz fakat arada kalma vakaları (bkz: bitkisel hayat) görülebilmektedir. herkes yapmamalıdır, lucid dreaming oyun değildir
    (02.07.2006 14:11)

zuhal olcay

    türkiyede yaşayan en zarif kadınlardan biridir. yaşayan tanrıçalardan birinin yanlışlıkla sokağınızdan geçmesi gibi bir duygu. tiyatroda oynar, şarkı söyler, oturup sadece yüzünüze bakar o anlamlı gözleriyle, çocuk yetiştirir, ihaneti yaşar... tüm bunları yaparken zarifliğinden ve kişiliğinden asla ödün vermez. zuhal olcay o kadar narin bir kadındır ki, konuşurken kıracağınızdan korkarsınız. o anlamlı gözlerinin yaşlarla dolmasından daha içacıtıcı bir şey düşünemiyorum. hayattaki en beğendiğim kadınlardan belkide ilki, yürüyen zerafet.
    (29.06.2006 05:46)

tika waylan majere

    otis'in meşhur patatesleriyle beslenerek son yuva hanı 'nda kendi halinde yaşayıp giderken fizban ve yol arkadaşları nın hana uğramasıyla bir anda savaşçıya dönüşen ve kılıcının hakkını veren kadın. kızıl buklelerinin kapattığı beyaz teni ve
    caramon'a sevgiyle bakan gözleriyle kendini loş bir ortamda bile belli etmektedir.
    (26.06.2006 17:40)

ptt

kep

    öğrencilerin mezuniyet törenlerinde havaya attıkları hede. aslında kıl olduğunuz profesörün tam kafasına atmak isterken malesef sadece havaya atıp avazınız çıktığı kadar bağırarak deşarj olmaya çalışırsınız. ailenizin sizi cübbe ve keple gördüklerinde ağlamalarının baş sebebidir.
    (19.06.2006 10:44)

ara güler

    çoğu fotoğrafçının idolü olan kişi. zamanında picasso'nun fotoğrafını çekmiş ve buna karşılık picasso kendisinin resmini yapmıştır. ulu insan.
    (16.06.2006 09:43)

sean paul

    melez güzeli şarkıcı. müzik tarzı pek hitap etmese bile arada kıpırdattığı görülür* ayrıca woman yerine uman der tuhaftır
    (16.06.2006 09:41)

sayfa: 1-2-3-4...-10

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.