m and m s

    en güzeli kahverengi torbalı olan içi çikolatalı olanıdır bence. fıstıklıymış, hindistan cevizliymiş falan ı ıh.. sevenlerine bağışlasın allah.
    neyse efem, işte bu çikolatalı olanını yiyince bonibondur, hepitoptur falan yiyesi gelmiyor insanın. yapmış amcalar güzel güzel.. bunu diycektim, bitti.
    (23.05.2011 17:07)

19 mayıs atatürk ü anma ve gençlik ve spor bayramı

    Her şeye rağmen, her şekilde kutlu ve mutlu olsun.. pek kimse değinmemiş gerçi.

    (bkz: 19 mayıs 1919)
    (19.05.2011 15:28)

kütahya daki siyanür tehlikesi

kütahya daki siyanür tehlikesi

    büyük çok büyük bir çevre tehlikesi. kâbus..
    yıllardan beri sürekli dillendirilip zerre kadar umursanmayan bir durum.
    kütahya'da bulunan siyanürlü atık su barajının üç setinden ikisinin çökmesi, diğer setinin çökmek üzere olmasıyla yeniden gündeme geldi. dünkü olay değil bu. esasen potansiyel tehlike hâlinden çıkmış durumda. çevre, maden mühendisleri mütemadiyen uyarı hâlinde: insanlar hızla ölebilir, tarım hayvancılık falan zaten mümkün olmaz, tehlike sadece kütahyayı değil yağmur vb. etmenlerle tüm ege ve anadolu'yu etkileyebilir.

    ve karşımızda çevreye boş bakan bir çevre bakanı: "yok bir şey yok, merak etmeyin!" oldu paşam hemen sakinleştim.
    hızla önlem alınıyor deniyor şaka gibi. lan önlem şimdi mi alınır?!?! adı üstünde önden gelir kendisi. bir şeyler batınca değil. gel gör ki bu tepki toplumsal gen gibi bir şey. bu tavırlar ülkenin yaşam tarzı. yazık yazık ki ne yazık!

    bu değil mi her şeyin değeri, bedeli falan. insanmış, hayvanmış, ülke toprakları, tarım, beslenme, sağlığımız..

    1 fram sızmadı deniyor ki köylüler uzun zamandır sızıntıdan şikayetçi, setlerin çökmesi böyle açıklanıyor. ayrıca mesele sadece sıvı sızması değil. tmmob: 'Ayrıca barajdan sızmalar ve taşmalar dışında yüzeyinden sürekli olarak buharlaşan hidrojen siyanür gazı çevreyi zehirlemekte, bölgede ağır metallerin çözünmesine ve besin zincirine girmesine neden olmaktadır.'

    insanlar isyan ediyor, köylüler isyan ediyor. tek bir somut bilgi olmaksızın baştan savılıyorlar, sakinleştiriliyorlar falan.. yok yok bir şey olmaz, telaş etmeyin. hadi bir de kütahyalılara mektup yollayın.

    büyük anneannemin bir bedduası vardı: ciğerleri ağızlarından gelesice diye, siyanürlere bulanasıcalar diye ekleyesim geldi. girip de siz yüzün o havuzlarda!!

    durmak yok değil mi?

    hâlâ "abartacak bir şey yok dellenmeyin, normal yahu" diyene.. neyse..

    http://www.tmmob.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=7241&tipi=9
    http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1048826&Date=12.05.2011&CategoryID=85
    (12.05.2011 16:06)

kütahya

şehir fırsatları

    şehir fırsatları dedim zira birden fazla fırsat sitesi mevcut artık. her yerde gördüğümüz ve zırt pırt mailleri geldiği için aşina oluyor insan. bazı noktalarda güzelce faydalanabiliyor insan. bilmediği bir mekân bulabiliyor meselâ. denemediği bir şey ise deneme şansı elde ediyor vs.
    ama bir süreden beri, bölgesel incelme, lenf drenaj, kuaför, kahvaltı arasında dönüp duruluyor buralarda. yani inceliyoruz, saçımızı başımızı yaptırıp kahvaltıya gidiyoruz olay bu..çılgın fırsatlarmış yani, ne diyeyim.
    (28.04.2011 13:08)

bugün aslında dündü

bugün dündür

otobüste boş koltuk olduğu halde ayakta gitmek

augmented

last night

vienna calling

    falco'nun ünlü şarkısı. rock me amadeus ve jeanny ile beraber en bilinenler arasındadır. güzel de şarkıdır haa, eğlenceli..
    (13.04.2011 22:31)

berlin calling

kainat güzeli

    kişiden kişiye, gezegenden gezegene, sistemden sisteme falan değişir. şu aşağıdaki de bir kainat güzeli olabilir pek âlâ..


    (13.04.2011 18:40)

desideratum

sayfa: 1-2-3-4...-587

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.