vital

    schwarzkopf firmasına ait bir saçboyası markasıdır.
    (10.07.2006 23:33)

cırcır

    halk arasında ishal hastalığına verilen komik isim.
    (10.07.2006 23:29)

israfil

    allah'ın takdir ettiği zaman gelince görevli melek israfil, "sur" denilen bir şeye üfürecek ve bundan çıkacak çok müthiş bir sesin tesiri ile (allah'ın diledikleri dışında) bütün canlılar ölecek, yer ve göklerin düzeni bozularak kâinat yeni bir şekil alacaktır. kıyamet denilen bu olaydan bir süre geçtikten sonra allah'ın emriyle israfil, sur'a ikinci defa üfürecek ve bütün canlılar yeniden dirilerek "mahşer" denilen toplanma yerine çağrılacaktır. burada herkes allah'ın huzuruna çıkarılacak ve dünyada yaptıklarından sorguya çekilecektir.
    (10.07.2006 21:43)

wor

wake on ring

    modeme gelen telefon çalma sinyali ile bilgisayarın açılmasını yada uyku modundan geri dönmesini sağlayan sistem.
    (10.07.2006 21:15)

wol

wake on lan

    bilgisayar ağı üzerinden ethernet kartına gönderilen bir paket ile bilgisayarın açılmasını yada uyku modundan geri dönmesini sağlayan sistem.
    (10.07.2006 21:13)

525

    bmw 5 serisine ait iki buçuk litrelik motoru olan 6 silindirli bir araba modeli.
    (10.07.2006 21:06)

uzunlar

    halk dilinde, aracların uzun hüzmeli farlarına verilen isim.
    (10.07.2006 20:59)

csd

csd

    c ve sistem programcıları derneği tarafından geliştirilmekte olan 32 bit, çokişlemli preemptive, birden fazla işlemciyle çalışmayı destekleyen, grafik tabanlı bir işletim sistemi geliştirme projesidir. http://www.csdos.org
    (10.07.2006 20:54)

id

ikea

    ev dekorasyonu adına herşeyin bulunduğu bauhaus'dan farklı olarak mobilya ve dekorasyona ağırlık veren firma. yapı market demek zor çünkü tuğla satılmıyor. ev mobilyası, banyo, koltuk, mutfak, tabak, çanak, halı gibi bir çok çeşit ürün bulunan bir mağaza denilebilir. teşhir ürünlerinin dizaynı ve ev içinde nasıl gözükeceğini burada kurulmuş mini odalarda görmek mümkün. burada ürünler raflarda değil özel hazırlanmış odalarda müşterilere sunuluyor. buradan alınan mobilyalar genellikle demonte olarak yassı kutularda satılıyor ve müşteri evde montajını kendi yapıyor. ayrıca ürünlerin fiyatları gerçekten çok makul. bunun sebebini ikea şöyle açıklamış.

    ürünler demonte olduğundan bunları birleştirmek için fabrika kurup işçilere para vermiyoruz.
    ürün üzerinde her türlü bilgi olduğu için ortalıkta müşteriye yardım edecek çok fazla eleman çalıştırmıyoruz.
    ürünleri dizayn ederken yassı kutulara sığacak şekilde yapıyoruz ki ilave nakliye parası vermeyelim, siz bagajınızda götürün. ürünü aynı gün kullanın.
    vs vs.
    gerçekten düşününce mantıklı geldi. çoğu ürün gerçekten kaliteli ve de ucuz.
    (bkz: koctas)
    (bkz: bauhaus)
    (09.07.2006 00:57)

koçtaş

    türk inşaat sektründe gelecek ve para gören, koc şirketler grubunun kuruduğu yapı market zincirlerinin adı.
    (bkz: ikea)
    (bkz: bauhaus)
    (09.07.2006 00:42)

bauhaus

    türkiye'de ki büyük yapı marketlerden biridir. istanbul'da kozyatağı, beylikdüzü ve bayrampaşa olmak üzere üçşubesi vardır. içerişinde inşaat malzemesi ve ev dekorasyonu adına neredeyse herşey bulunur. personelleri diğer yapı market personeline göre biraz daha eğitimlidir. pazar günü evde canı sıkılan ve değişik bişiler yapmak isteyenler (genellikle erkekler) bu üçşubeden kendine en yakın olanına giderek bi matkap bir iki tane raf alarak o günün sıkıntısını üzerinden atabilirler. gezmesi eğlenceli bir mekandır. herkes kendine göre bişiler mutlaka bulur. içeri giripte boş çıkan pek yoktur. ufak tefekte olsa herkes bişiler alır. sıra dışı ürünlerde mevcuttu. alman firması olduğu için avrupa'da bulunan bir çok ürün burada satılmaktadır ayrıca.
    (bkz: koctas)
    (bkz: ikea)
    (09.07.2006 00:38)

sayfa: 1-2-3-4-5...-11

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.