okul

    eski ismi mektep. eğitim ve öğretim için varolan kuruluşlar. eğiten ve öğreten kişilere ogretmen, öğrenim gören kişilerede ogrenci denir. devlete bağlı kuruluşlardır. öğrencilere ne öğretileceğine nasıl eğitileceğine devlet karar verir. okul idaresi ve öğretmenler uygular.
    (27.03.2006 01:50)

mercedes

    ismini en büyük dağıtıcısının kızından almış olan otomobil markasıdır. almanya'nın en büyük en prestijli otomobil üreticisi olan mercedes neredeyse otomobilin icad edildiği zamanlardan beri üretim yapmaktadır. üretilen arabaların hemen hepsi büyük kasalı ve hantal yapılıdır. sonra yıllarda küçük otomobil pazarına girmek için a serisini çıkartmıştır. ama o bile sınıfının en büyüklerindendir. insanlara güven veren bir otomobil firması olmasının yanı sıra çoğu modelli lüks ve pahalıdır.
    (27.03.2006 01:49)

bmw

    eskiden uçak motoru üreten otomobil firması. logosundanki mavi ve beyaza ayrılmış bölümler uçak pervanesini simgeler. geçmişte batma tehlikesi geçiren firmayı üretilen "2002" kurtarmıştı. bu model çok satmıştır. ayrıca bmw stilinden vazgeçmeyen nadir firmalardandır. örnek vermek gerekirse dizayn olarak 60-70 lerde üretilmiş olan 2002'nin ön panjuruda aynıdır, 2006 da üretilen 7 serisininde. hepsinin panjurlarında iki adet köşeleri yuvarlatılmış kare vardır. eminimki bundan sonraki modellerinde de öyle olacaktır.
    (27.03.2006 01:49)

porsche

    dünyanın en iyi spor otomobil üreticilerinden biridir. ana vatanı almanya'dır. modellerinde genellikle motor arkadadır ve arkadan itişlidir. ortadan motorlu ve dört çekerli modelleri de mevcuttur. son zamanlarda arazi aracı üretimi de yapmaktadır. arazi aracının adı cayenne'dir. carrera, targa, boxer, cayenne en çok bilinen modelleridir.
    (27.03.2006 01:48)

gmail drive

    gmail'in şu an itibariyle 2.63 gb olan mail kapasitesini bir sabit disk olarak bilgisayarda kullanmamızı sağlayan mucizevi program. kopyala yapıştır özelliği ile dosyaları gmail posta kutusuna göndermeye olanak tanıyan program aynı zamanda ücretsiz.
    (27.03.2006 01:48)

thin client

    yalnızca bir anakart ve üzerinde tümleşik cpu vga ses kartı ve ethernet bulunan bir terminal türü. ana makina üzerinden işletim sistemi çalıştırır ve tüm datalar server üzerinde tutulur. eskiden kullanılan yeşil siyah ekranlı terminaller bunlara örnektir. yeni nesil thin clientlarda windows işletim sistemi çalışmakta klavye mouse bulunmakta ve ses gibi daha birçok yeniliği desteklemektedir. genellikle üzerinde sabit disk,cdrom,floppy,fan gibi hareketli parçalar bulunmaz. sabit disk yerine kullanılan bir ide flash yada anakart üzerindeki bir flash yardımıyla küçük bir linux yada windows ce işletim sistemi çalışır. bu işletim sisteminde ayarlar ve ana makinaya bağlantıyı sağlayan programlar bulunur. en yeni sistemlerde windows ce yerine windows xp embedded işletim sistemi kullanılır. en büyük avantajı xp ile uyumlu her türlü aygıtı desteklemesidir. çok kullanıcılı sistemler için ideal olmakla birlik her ortamda kullanılmaz. grafik dizayn çalışan pclerin yerini alamazlar. tenik servis giderleri minimumdur. normal pc lerde 40 pc ye bir teknisyen gerekirken thin clientta 700 pc ye bir teknisyen yeterlidir.
    (27.03.2006 01:48)

wyse

    dünyanın en büyük thin client üreticilerinde birisidir. ürünleri arena bilgisayarda bulunabilir.
    (27.03.2006 01:47)

maxthon

    bir browserdan çok bir explorer eklentisi. internet explorer'ı kullanarak bir çok işlevsel özellik getiren firefox'tan bile vazgeçiren mucizevi program. keşke şu da olsaydı dediğiniz bütün herşey var. hep hayal ettiğim bi özellik mesela;
    nette birşey araştırıyoruz segmeli tarayıcımızda 50 tane site açtık ama daha hepsine bakmadık ve bu arada bi program yükledik pc nin yeniden başlaması lazım yada elektrik kesildi. bilgisayar ilk açıldığında maxthon tıklanınca pc kapanmadan öncekii siteleride hemen önümüze getiriyor. yada yanlışlıkla bi site penceresini kapattık sadece bir "geri al" tıkıyla site geri gelebiliyor. daha bunun gibi yüzlerce özellik sayılabilir. kullananlar bilir.
    (27.03.2006 01:47)

dax

    saça sürüldüğünde kolayca şekil verilmesini ve bozulmamasını sağlayan saçı sertlerştirmeyen fakat sıra bunu kafadan çıkarmaya geldiğinde bir kaç yıkamayla çıkmayan yapışkanımsı jöle. çıkartmak için özel bir şampuanı satılır ve bunula bile bir kaç yıkamadan sonra çıkar. şampuanıda kendiside diğer jölelere göre pahalı olup, taklitleride vardır. dax ile yaşamayı öğrenenler için sorun yoktur. hayat güzeldir. şampuanına para vermek istemeyenler çok sıcak su ve sabunla yıkarlarsa kurtulma süreleri kısalır.
    (27.03.2006 01:46)

tripod

    fotoğraf makinaları ve kameraları tutturmak için kullanılan üç ayaklı alet. fotoğraf makinalarında fotoğrafın çekilme anında makinanın titrememesini sağlar. özellikle gece resimlerinde iyi bir makina ile güzel sonuçlar verir.
    (27.03.2006 01:46)

power xl

    "sadece en iyiler" sloganıyla müzik yapan radyo. 60'lardan 70'lerden günümüze kadar sadece hit olmuş en iyi yerli ve yabancı parçaları çalan nostalji radyosu. çalınan en yeni şarkı bile en az 5 senelik olup hem yabancı hemde yerli parçalar çalınır. arada bir yerli şarkılar ağırlıkta olup, dj az konuşur. reklamda yok denecek kadar azdır. internet üzerinden dinlenebilir. http://www.powerxl.com.tr
    (27.03.2006 01:45)

sayfa: 1...-9-10-11

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.