genel istatistikler
toplam17
bugün0
dün0
bu ay0
geçen ay0
toplam +0
toplam -0

sümük

    sabahları burunları borazana çevirir.bütün apartman ahalisi burunlarından atmak için peşpeşe sümkürmeye başlar.
    (12.10.2010 18:44)

sümkürmek

    rahat nefes almamız için elzem olan eylemdir.solunum yollarında biriken sarı yeşil renkli salgı rahat nefes almamızı engeller.bunun için salgının burun yoluyla dışarı atılması gerekmektedir.yoksa burnumuz niye var.
    -burunlarımızda biriken sümük sümkürme sesi ve süresiyle doğru orantılıdır.burnumuzda ne kadar çok biriktiyse o kadar çok ses çıkacak ve işlem uzayacaktır.
    -bu eylemi gerçekleştirirken kimsenin midesini bulandırmayacaz.yerlere sümkürmüycez, lavaboları pis bırakmıycaz.
    -sümkürürken burnumuzun tek deliği açık olacak .şöyleki lavabo başındayız burnumuza su çektik sol deliği kapattık sümük sağ delikten çıkar.aynı şekilde sağı kapattık sümük soldan çıkar.mendille yaparken de aynı şekilde.
    -önemli nokta kolay sümkürebilmek için burnumuza ılık su çekicez.ılık su sümüğün dışarı atılmasının kolaylaştırır.bir de tuzlu sümüğün atılmasını kolaylaştırır.
    -son olarak cebimizden mendili peçeteyi eksik etmiycez.yolda belde burunlarımızı sümkürmemiz mi gerekiyor.bu eylem için tenha bir köşe bulucaz sonra mendilimizi çıkarıp davranıcaz.insanların tohaf bakışlarına mazur kalabiliriz.
    (12.10.2010 18:42)

sayfa: 1-2

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.