genel istatistikler
toplam96
bugün0
dün0
bu ay0
geçen ay0
toplam +6
toplam -0

pamuk prenses 2

    barış bayraktar'ın ilk kısa filmi synthetic'in devam filmidir.
    (08.08.2006 02:12)

mastodon

    remission, leviathan ve red mountains adlı üç adet albümü olan amerikalı bir death metal grubu.
    (08.08.2006 01:47)

drow

    faerun'un derinliklerinde underdarkta yaşayan elf alt ırkıdır. taç savaşlarında oynadıkları rol, ihanetleri ve acımazsızlıkları karşılığında elfçe hain ve dönek anlamına gelen dherow lakabı o zamanlar dark elf olarak adlandırılan drowlara takıldı. tanrıçaları Araushnee ise lloth olarak anılmaya başlandı.tanar'ri baloru wendonai ve diğer bir kaç iblisten yardım alarak taç savaşlarında diğer elf alt ırklarını yok etmeyi planladılar. elven court bölgesinde büyük bir felaket gerçekleştirdiler.taç savaşları sonunda elf pantheonunun koruyucusu ve lideri corellon larethian tarafından lanetlenerek karanlıkaltına sürüldüler. karanlıkaltında kaldıkları süre içinde şehirler kurmuş, büyü tekniklerini ile savaş yeteneklerini geliştirmiş ve yeryüzündeki akrabalarına diş bilemeye devam etmişlerdir.
    drow panteonunda demonweb pits'te ikamet eden örümcek kraliçe lloth'un yanı sıra kiaransalee, vhaeraun ,eilistraee, zinzerena, selvetarm ve ghaunadaur gibi tanrı ve yarı tanrılarda bulunmaktadır.
    (08.08.2006 01:27)

cemiyette pişiyorum

    istanbullu punk * grubu.hayatta herkesi anlatan bir resim vardır, cocuklar ve gençler icin sarkı demeti, düşersem hatırla, kahrolsun edebiyatı isimli demoları bulunmaktadır.
    (08.08.2006 00:27)

joey jordison

    asıl adı nathan jonas jordison olan slipknot davulcusu ve murderdolls gitaristi.pearl firması joey adına jj-1365 joey jordison signature snare drum isimli bir davul üretmiştir.
    (07.08.2006 14:31)

keri

    frpnet ve council of elders admini gerekli şeyler yazarı fantastik kurgu ile alakalı engin bilgisinden faydalanılası zat-ı muhterem. kendileri büyük bir lord soth severdir. ayrıca vampir olduğuna dair rivayetler vardır *
    (07.08.2006 13:39)

guenhwyvar

    drizzt'ten önce bir çok drow büyücüye hizmet vermiş astral plane sakini siyah panter.
    günde en fazla 6 saat astral plane'den ayrılabilir eğer ölürse astral yuvasına geri döner ve 48 saat çağrılamaz.kadim elf kentinde yaşayan cormanthor'lu elf büyücü beltgarten tarafından yapılmıştır ve elf kahramanı bladesinger josidiah starym'in en yakın dostu olmuştur ancak karanlığın ordusu ile yapılan savaşta kaybolmuş ve karanlıkaltına kadar bir şekilde ulaşmıştır.guenhwyvar elfçe gölge anlamına gelmektedir.
    (07.08.2006 13:25)

jarlaxle

    underdark'ın kuzeybatısında bulunan drow şehri menzoberranzan'ın tek paralı asker örgütü bregan d'aerthe'nin karizmatik ve pragmatik lideri.baştan aşağıya magical itemlarla doludur ancak bunların bir kısmı da yanıltma amaçlıdır.tipik drowların aksine çok değişik bir tarza sahiptir kendine göre şeref kuralları vardır ve chaotic neutral yönelimlidir.Bir çok Drizzt serisinde, The Sellswords serisinde ve Realms of Shadow kitabında rastlanabilir
    (bkz: forgotten realms)

    ---spoiler---
    kendisi ilk ev olan house baenre'nin 3.oğludur.bregan d'aerthe'yi calimport'a çıkarıp liderliği olaylı bir şekilde teğmeni kimmuriel oblodra'ya bıraktıktan sonra yine örümcek kraliçenin savaşı serisinde bregan d'aerthe'nin başında gözüküyor
    (07.08.2006 12:30)

rüzgâr

    akustik versiyonu da olan bir gripin şarkısı.
    (07.08.2006 11:34)

jeordie white

    a perfect circle ve nine inch nails ile çalışan aşmış bassist.öncesinde marilyn manson'la birlikte çalmıştır. (bkz: twiggy ramirez)
    aynı zamanda david lynch filmi lost highway ve metallica belgeseli some kind of monster'da beyaz perdede gözüken şahsiyet.kurucusu olduğu amboog-a-lard ile a new hope isimli bir albüm yapacak kadar da star wars hayranıdır.
    (07.08.2006 11:13)

constantine

    adı hellblazer iken son anda constantine olarak değiştirilen çizgi roman uyarlaması film.
    (07.08.2006 10:53)

cyric

    forgotten realms pantheon'unun yaramaz çocuğudur.yalanlar prensi ve kara güneş olarakta bilinen yalan, cinayet ve entrika tanrısıdır.zhentil kalesinde ölümlü bir insan olarak doğan cyric time of troubles zamanında kader tabletlerini çalıp ao'ya götürmesiyle ölen tanrılardan bane, myrkull ve bhaal'ın yerine geçmiştir.daha sonra ölüler lordu ünvanını kaybetmiştir.okuyanları etkisi altında bırakan cyrinishad adlı bir kitap yazdırmıştır.faerun üzerinde kısa sürede büyük bir güce sahip olan tek tanrıdır.
    (07.08.2006 10:45)

the elephant man

    1980 yapımı david lynch eseri.başrollerinde anthony hopkins, john hurt ve anne bancroft vardır.
    (07.08.2006 02:35)

reservoir dogs

    başka bir tarantino filmi olan pulp fiction'la bağlantılı olan film.özellikle michael madsen'ın bu filmdeki replikleri kafamızda yer etmiştir.
    (07.08.2006 02:32)

lacuna coil

    my wings adlı muhteşem bir şarkıları vardır ayrıca grubun vokalisti christina scabbia yakında slipknot gitaristi james root'la dünya evine girecektir.
    (07.08.2006 02:30)

sayfa: 1...-4-5-6-7

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.