genel istatistikler
toplam96
bugün0
dün0
bu ay0
geçen ay0
toplam +6
toplam -0

lenore

    roman dirge, edgar allan poe'in lenore şiirinden etkilenerek lenore, the cute little dead girl isimli çizgi roman karakterini yaratmıştır. lenore hayaletli ev tadında bir malikanede yaşayan 10 yaşındaki undead bir kızdır. lenore karakteri üzerine yapılmış 3 kitap 3 derleme ve 26 kısa animasyon vardır. ayrıca film projesi fikri vardır ama henüz bir kesinliği yoktur.
    (11.08.2006 02:27)

blackwater park

    2001 yılında çıkan müthiş opeth albümü. prodüktörlüğünü grup ve steven wilson yapmıştır. travis smith'in çizmiş olduğu albüm kapağı ayrı güzeldir.

    1. the leper affinity
    2. bleak
    3. harvest
    4. the drapery falls
    5. dirge for november
    6. the funeral portrait
    7. patterns in the ivy
    8. blackwater park
    (11.08.2006 02:08)

comfortably numb

    direc-t'in bir demosunda pek hakkını veremeden çaldığı parça.
    (11.08.2006 01:58)

hücum kedi

haberin yok

    kurban'ın ikinci albümünden müziği cahit berkay'a ait bir parça
    (10.08.2006 17:55)

padawan

    jedi olma yolunda ilerleyen jedi çömezlerine verilen ünvan. * *
    (10.08.2006 17:44)

ayşe teyze

    clark kent misali bir anda ayşe teyze kimliğine bürünebilen markanın bir reklamında klonlarıyla ekranlarda gözükerek foyası ortaya çıkmış ve bizi hayal kırıklığına uğratmış süper kahraman.
    (10.08.2006 17:08)

hagane no renkinjutsushi

    ana karakteri edward elric olan anime serisidir.
    (10.08.2006 16:23)

once upon a time in mexico

    johnny depp'in ajan sand rolünde büyük bir performans sergilediği robert rodriguez eseri.
    (10.08.2006 16:03)

korn

    issues albümünden sonra kemikleşmiş dinleyici kitlesinin büyük bir bölümünü kaybetmiş, git gide tarzının dışına çıkmış ve artık rnb prodüktörleriyle çalışan mainstream grup.
    (10.08.2006 15:25)

zıkkım

    rage against the machine coverı çaldıktan sonra pamela çalarak bizi dumur etmiş gruptur. bursadaki iyi müzik yapan grupların başında yer alır. *
    (10.08.2006 13:16)

szass tam

    szass tam adlı karakter forgotten realms romanları ve yardımcı kitaplarında geçen diyar için önemi büyük bir karakterdir zira faerun'un en köklü organizasyonlarının birinin başında yer alır. aşağıda kısaca hikayesi ve yaptıklarına değinilmiştir.

    eskiden bir insan olan szass tam yaşamına bir lich olarak devam etmektedir. ancak kalesinin sınırları dışında insan formunda dolaştığı için thay da szass tam ın bir lich olduğunu bilenlerin sayısı bir elin parmaklarını geçmemektedir. zamanımızda bir harabe olan delhumide da doğmuştur. thay'ın kızıl büyücülerinin(red wizards of thay)lideridir. en güçlü zulkirdir(kendi alanında uzmanlaşmış ve thay sınırları içinde o alandaki en güçlü büyücüye verilen ünvan)
    tehlikeli ve çok zekidir. büyük bir büyülü eşya koleksiyonuna sahiptir. necromancy konusunda ustalaşmış bir büyücüdür.
    szass tam, thay'ı tek başına yönetebilmek için büyük bir plan yapmıştır. 992 yılında yapılan thazalhar (thay ve mulhorand arasında) savaşında, thay'in yanında savaşan tanar'ri balor'u eltabı kendi amacı için kullanmayı düşünmüştü szass tam.
    eltab, thazalhar savaşının ardından başkent eltabbar'ın altında büyülü bir çembere hapsedilmiştir. eltabbar şehrinin caddeleri, sokakları ve yolları eltab'ı tutsak eden büyünün rünik sembolleri şeklinde yapılmıştır. büyüyü güçlü kılan diğer unsurlar ise çemberin oluşturan dokuz rünün üzerinde dokuz insanın kurban edilmesi ve çok güçlü büyülü objelerdir. (death moon orb, tharkosil's seat ,larloch's staff )bu nesneleri ve büyüyü szass tam, çok güçlü bir lich olan larloch (the warlock king)'tan almıştır.
    szass tam, rakibi olan diğer zulkirlerin dikkatlerini rashemen'e yapılacak saldırıya yönlendirmelerini fırsat bilir. szass,eltab'ı serbest bırakacak olan büyüyü oluşturmaya başlar. amacı eltab ile güçlerini birleştirip diğer zulkirlerin rashemen'de yenilmesini sağlamak ve thay'ı tek başına yönetmekti.
    ancak durum pek szass'ın planladığı gibi gelişmedi. aglarond kraliçesi the simbul ve bir kaçgüçlü harper mensubu szass'a engel oldular. böylece yüzyıllar geçtikçe güçsüzleşen büyü çemberinin zayıflığını fırsat bilen eltab serbest kaldı. szass, eltab'ın kaçışına engel olmaya çalıştıysa da başaramadı ve eltab kendi boyutuna kaçtı.
    szass tam ve samas kul (ticaret işleri lideri) açık açık ülkelerle savaşmayı bırakıp şehirlerde üsler kurma fikrini ortaya attılar. başta zulkir ve aynı zamanda tharchion (bölge yöneticisi) olan aznar thrul olmak üzere bazı zulkirler bu fikrin işe yaramayacağını söylemişlerdir. bu üslerde ucuza büyülü eşya satışı yaparlar ve şehir halkına dürüst görünmeye çalışırlar. kızıl büyücüler bu strateji ile zenginliklerine zenginlik katmışlardır ve aznar thrul yanıldığını anlamıştır. ancak bu üslerin kurulmasının altında başka nedenler yatar.szass tam, thay ın kötülük dolu topraklarında gezinen undead devriyelere sahiptir. bu devriyeleri çoğunlukla harabelerdeki gizli kalmış sırları ve hazineleri bulmaları için kullanır.

    not:bu yazı daha önce frpnet'te yayınlanmıştır.
    (10.08.2006 13:11)

siyonizm

    dünya üzerinde yahudilerin baskın olduğu bir sistem kurma çabasıdır. yahudilere göre bir nevi külttür. son zamanlarda israil'in ırkçı tutumunun en büyük sebebidir zira şu an filistin sınırlarında olan topraklar onlara göre kutsal ve kendilerine vaad edilmiş topraklardır. ayrıca israil bayrağındaki yıldızın adı da siyon yıldızıdır.
    (10.08.2006 11:38)

death

    her death metal dinleyicisinin dinlemesi gereken bir gruptur özellikle spritual healing ve scream bloody gore albümleri takdire şayandır. ayrıca çizgi roman sandman'deki endless family'nin en büyük kız kardeşidir.
    (10.08.2006 03:23)

the dark elf trilogy

    r.a. salvatore tarafından yazılmış en çok satan forgotten realms serilerinden biri. seri drizzt do'urden'in doğuşundan yüzeye çıkışına kadar olan zaman dilimini konu alır. ilk kitap olan homeland, serinin diğer iki kitabına * * göre daha ilgi çekici ve okunasıdır. bunun sebebi ise homeland'te geçen menzoberranzan tasviri ve drow ırkının yaşam biçiminin, kutsal değerlerinin, karakteristik özelliklerinin dikkatle üzerinde durulmasıdır.
    (10.08.2006 02:08)

sayfa: 1-2-3-4-5...-7

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.