what goes around comes around

    my name is earl'de earl'un listesini hazırlamada temel aldığı karma cümleciği.
    (15.10.2006 22:26)

bambi

    walt disney'in yetim ceylanı. melül bakışlarıyla gönülleri fethetmiştir zamanında.
    (15.10.2006 22:23)

anadolu hisarı

    anadolu hisarı istanbul un kıyısında yeşiller yeşili bir semttir. sevdiklerle gidilesi, denizden esen rüzgara karşı rakı içilesi, balık yiyilesi, ömre ömür katılası bir yerdir. gezilmeli, görülmeli, şiddetle sevilmelidir.
    (15.10.2006 22:19)

boşanmak

    ne zaman konusu geçse ve ben de yükseklerden atıp tutmaya başlasam, annemin "bekara karı boşamak kolay" diyerek lafları ağzıma tıktığı o nadide konu. öyle ki nedense boşanmak hakkında konuşabilmek için evlenmiş olmak ama boşanmamış olmak koşulunu sağlamak gerektirdiğine inandırılmış bir kişi haline geldim artık. (ki annemden gördüğüm üzere bu da gayet büyük bir başarıdır.)
    (15.10.2006 22:15)

beni türk doktorlarına emanet edin

    kolektif hafızamızda güzide bir yer kaplayan bu söz penguen dergisinin sigara paketlerinin üzerine yapıştırma amaçlı verdiği bir sticker da şöyle yorumlanmıştır: "sizi türk doktorlarına emanet ediyoruz."
    (15.10.2006 13:05)

orhan pamuk

    türkiye'de yazarlığı bir meslek olarak icra eden, çalışma ve üretme disiplini olan, yurtdışına kendini yıllar öncesinden benimsetmiş nadide bir türk romancısıdır. tebrik edilmekten ziyade, kitaplarını okumamış dolayısıyla kazanmış olduğu ünü ve başarıyı anlayamamış kişiler tarafından vatan hainliğiyle suçlanmış, üstüne bari nobel'i reddetseydi sızlanmalarıyla karşılanmıştır.
    (15.10.2006 12:58)

kancık

    roald dahl'ın bir öykü kitabıdır. Özellikle çarli'nin çikolata fabrikası ve matilda'yla çocuk edebiyatının zirvesine taşınmış bu zeki norveçli yazarın, çocuk kitabı olmayan kitapları arasındadır. kısa öykülerden oluşmuştur, zeki ve erotik çağrışımlarla örülüdür. şiddetle tavsiye edilir.
    (15.10.2006 12:48)

sabah ezanı

    sabaha doğru birden uyanıp duyduğumda huzur ve huşudan ziyade içimi bir tür ürpertiyle kaplayan, bazen hiç bitmiyormuş gibi uzun gelen ilahi çağrı. amacına ben de ulaşamadığı kesindir. zira uyandığıma ve uyanma sebebime sinirlenerek daha da günaha giriyorumdur muhtemelen.
    (15.10.2006 12:43)

tecrübe

    kişi bir konuda yeterince (?) tecrübe edindiğine kanaat getirince yedim bitirdim ben bunları havasına bürünür. lakin hayat tecrübeyle sabitlenemeyecek kadar kıpırdak bir şeydir.
    (14.10.2006 21:26)

buffy the vampire slayer

    joss whedon'un dehasının neslimize yaptığı kıyaklardan biridir. Ãœzerinden feminist ve psikanalitik okumalar yapmanın mümkün olduğu 6 sezonluk bir dizidir. şarışın aptal kız klasiğinin karşısına buffy karakteri ile çıkılmış, hiç bir yan karakter ihmal edilmemiş, ince ince işlenmiştir. buffy the vampire slayer'de özellikle willow ve spike'ı geçirdiği kayde değer değişimi, whedon'un angel dizisinde cordelia'da izleriz. whedon karakterlerinin gelişimini izlemek bir zevktir, zaten serinin felsefesi böyle ortaya çıkmaktadır. ayrıca international journal of buffy studies adlı online bir dergi vardır ki burada koca koca akademisyenler ciddi ciddi bu karakterleri ve episodları analiz ederler. takdire şayan bir olgudur.http://www.slayage.tv/

    (14.10.2006 21:07)

büyümek

    ursula le guin'in yerdeniz üçlemesinde anlatılan, batma hissine benzer bir süreç.
    (14.10.2006 20:51)

ev partisi

    sevilen arkadaşlar, sevilmeyen komşular, müzik ve alkol eşliğinde geçirilen bir indoor faaliyettir. ebeveynlerin yokluğu yegane koşuldur. dışarıdaki ortamların afra tafrasından uzak olmak bünyeye iyi gelir. paralar cepte kalır. dostluklar pekişir. ya da tam tersi olur.
    (14.10.2006 20:48)

garden state

    scrubs'la gönüllerimize girizgah yapmış olan zach braff'ın hem yönetmenliğini yapıp, hem de oyuncu kadrosunda yer alarak nihai darbesini vurmuş olduğu filmdir. antidepresan etkisine sahiptir.
    (14.10.2006 20:38)

sayfa: 1...-10-11-12

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.