genel istatistikler
toplam23
bugün0
dün0
bu ay0
geçen ay0
toplam +4
toplam -0

yoko ono

    john lennon'ın büyük aşkı, the beatles severlerin hain yengesi, lennon ile birlikte yaptığı eylemlerle ve sanatçı kişiliğiyle akıllara kazınan, son dönemde türk şöförüyle arasında geçen magazinsel olaylarla türk basınının ilgi odağı olan mühim bir hatun kişi.
    (26.06.2007 19:08)

besle kargayı oysun gözünü

    kargaların parlak eşyalara çok büyük zaafı vardır. gözlük, çatal bıçak, toka, hatta mücevher gibi parlak şeylere rastlarsa, alır ve saklarlar. hatta böyle bir olay bir filme de konu olmuştur; "zengin bir ailenin oturduğu ünlü bir köşkte inanılmaz hırsızlıklar olmakta ve suçlu asla yakalanamamaktadır. evin hanımının çalınan mücevherleri diğer ufak kayıplardan çok daha fazla ses getirmiştir fakat dedektifler bile esrarengiz olayı aydınlatamaz. uzun yıllar sonra, harabe haline gelen ve sahipsiz kalan bu köşkün yıkımı sırasında, bacanın çökmesiyle inanılmaz bir hazine gün ışığına çıkar. büyük sır çözülmüştür. ünlü hırsız, yuvasını bacaya yapmış yaşlı bir kargadır." karga besleyen kişinin çok sevdiği kargası tarafından gözünün çıkarılması, insan gözünün güneşte parlaması, kargayı cezbetmesi ve refleks olarak parlak objeyi alıp kaçması olayıdır. yıllar içerisinde; sevilen ve özen gösterilen birinin, ufak bir çıkar meselesi veya duyarsızlığı nedeniyle ihanet etmesi anlamında kullanılan bir söz haline gelmiştir.
    (26.06.2007 19:03)

body piercing

    kabile hayatı yaşayan ilkel insanların, bazen süs, bazen statü belirtisi olarak kullandığı takı. son yıllardaki popülerliğini estetik duruşundan çok, kullanan bir şahsın 'cool' duruşuna hayran kalan, imaj sıkıntısı çeken veya hayatı "ne kadar çok piercing, o kadar çok protest" olarak algılayan gençlere borçludur. sağlığa zararlarından bahsedilirken şehir efsanesi tadında hikayeler anlatılır. piercinge sahip olmayı isteyen kişi kendisini kesinlikle steril bir ortamda, tecrübeli birinin ellerine emanet etmelidir. çoluk çocuk ortamı coşkusuyla rozet iğnesiyle kimse bir arkadaşını dudağından, kaşından vs. sakatlamamalıdır. hatalı yapılmış bir piercingin neden olduğu sağlık sorunları çoğunluğun sandığı kadar fazla olmasa da, en iyi ihtimalle deride geçmeyen yara izleri bırakır. son dönemde sadece deri üzerine değil, deri altına da silikon benzeri maddelerle, fantastik bir görünüm sağlayan, kemik fazlası gibi görünen piercingler yapılmaktadır. (boynuz vb.) deri altı piercingi, kanımca sağlıksız ve estetik olmaktan uzak sıfatını sonuna kadar hakeder. piercing, yapımı sırasında korkunç olarak nitelendirilebilecek acılar vermez. kullanmayı ve kendisine yakıştırmayı bilenlerin vazgeçilmezidir.
    (26.06.2007 18:33)

cağaloğlu anadolu lisesi

    7 yıl süreli orta öğretim ve liseyi beraber okuma döneminde çok başarılı olan okul, her sene sistem değişmesi nedeniyle öğrencileriyle birlikte perişan olmuştur. istikrarsızlık, başarıyı olumsuz etkilemiştir. her olumsuzluğa rağmen mezunu olmaktan gurur duyduğum okul.
    (26.06.2007 16:33)

kalashnikov

    1995 yapımı bir emir kusturica filmi olan underground'ın en güzel müziklerinden olan goran bregoviç şarkısı.
    (26.06.2007 16:25)

donnie darko

    jake gyllenhaal'n canlandırdığı karakter donnie darko adlı gencin, ağır bir şizofren olması üzerine kurulmuş başarılı bir film. filmde özellikle donnie'nin ürkütücü bir görüntüsü olan frank adlı tavşana benzeyen hayali arkadaşıyla olan diyalogları çok etkileyici.
    (26.06.2007 16:20)

kaşıntı tozu

    çok ince kesilmiş, deriyi çizmeyecek hale getirilmiş, neredeyse toz halindeki cam parçacıklarından oluşan şaka malzemesi. gömleğin içine sırta doğru döküldüğünde, şakacı şahsın çok gülmesini sağlayan, fakat duş alıp kıyafetleri değiştirmeden asla bitmeyen işkence.
    (26.06.2007 16:13)

dalya

    yıldız çiçeği ve 100. sayı anlamına gelir.
    (26.06.2007 16:03)

sayfa: 1-2

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.