yurt gazetesi

bir zamanlar osmanlı kıyam

    TRT'de başlayan Osmanlı, Lale Devri konulu dizidir. İster istemez Muhteşem Yüzyıl ile karşılaştrılacaktır. Figuranlarda sorun var. Gnel oyunculuk iyi. Sit-com havasıdan kurtulmuş, film tadı vermektedir. An itibariyle TRT 1'de yayınlanmaya başlamıştır. Şöyle de bir internet sitesi var: http://www.birzamanlarosmanlikiyam.com/
    (12.03.2012 20:36)

ilias zouros

    Ufuk Sarıca'nın istifa etmesinden sonra Anadolu Efes'in başına geçen koçtur. Aynı zamanda Yunan milli takımının da başındadır. Efes'in başına geçtikten sonraki ilk 5 maçında histerik bir şekilde savunmaya ağırlık vermesi ile dikkat çekmiştir. Hem rakibi kilitleyen hem de kabız bir hücum performansına neden olmaktadır. Efes'in Euroleague ve Türkiye Kupası'nda hayal kırıklığına uğramasından sonra tek hedef olan Beko Basketbol Lig'ne asılmasını sağlayacaktır. Başarılı olmasını çok istediğim kişidir.

    Kısa özgeçmişi şurdadır: http://www.efesbasket.org/Takimlar/A-Takim/Ilias-Zouros--Coach-.aspx
    (12.03.2012 19:45)

otomatik vitesli araba kullanmak

    Rahatlıktır. Hamallıktan kurtulmaktır. Debriyajla, vitesle uğraşmamaktır. Arabayı istop ettirmemektir. Çok yakıt harcamaktır.
    (12.03.2012 01:28)

bensu orhunöz

    Bizimkiler'de ükrü ile Nazan'ın kızı Bilge rolüyle hafızamıza kazınmış oyuncu. O rolün dışında bir bölüm Avrupa Yakası'nda bir bölüm de 80'lerin sonunda yayınlananİz Peşinde dizisinde görülmüştü.
    (12.03.2012 01:19)

manisalı gençler

    Türkiye Cumhuriyeti Devletinin haksız yere suçlayıp işkence ettiği yüzbinlerce kişiden simge olanlardır. Devlet tarafından en adice işkencelere maruz bırakıldıktan sonra faillerin bir kısmı yokedilmiş bir kısmı da doğru dürüst ceza almamıştır. Böyle büyük işkencecilerin ve devletin ceza alması ise 16 yıl almıştır. İşkenceci devlet Türk mahkemelerinde doğru düzgün yargılanmamış, AİHM, yani uluslararası mahkemeler aracılığıyla tazminat ödemeye mahkum edlmiştir.
    (11.03.2012 22:18)

celal tan ve ailesinin aşırı acıklı hikayesi

    Olmamış filmdir. İyi niyetli, farklı bir üslubu var. Daha iyi çekilse örnek bir kara komedi olabilirdi. Ne yapılabileceğine dar bir film olsa da tadı eksik. Nesinin eksik olduğunu eleştirmenler bulsun.
    (11.03.2012 22:12)

hatırlar mısınız

matteo ferrari

türk lirası nın simgesi

    Bi T bi de L harfinden çıkıp çıkabilecek ortalama bir simgedir. Ermeni parasının simgesine de benzemektedir.
    (01.03.2012 15:22)

meczup

kilisede namaz kılmak

    Türk işçiler Almanya'ya ilk gittikleri dönemlerde bazı kiliselerde gerçekleşen eylemdir.
    (01.03.2012 15:12)

mısır ekmeği

    Sıcacık olduğunda balıkla yemesi çok lezzetli olan taam.
    (25.02.2012 15:11)

ankaragücü

    Melih Gökçek'in eli takımdan çektirildikten sonra serbest düşüş yaşamış, küçük çocuklarla onur mücadelesi vermesine rağmen ligin bitmesine 6 hafta kala küme düşmesi kesinleşen takımdır. Mücadeleleri için tebrikler.
    (25.02.2012 15:10)

erbil

    Her yerde Türkiye'ye dair izler görebileceğiniz, duyabileceğiniz bir şehirdir. Türk markaları şehri, Türk dizileri evleri, Türkçe ticareti sarmış durumdadır. Herhangi bir yerden alışveriş yapmak istediğinizde satıcılar ya Türkçe bilir ya da hemen Türkçe bilen birini bulur. Alışveriş merkezlerine girdiğinizde kendinizi İstanbul'da sanabilirsiniz. Marketlerde ağırlıklı olarak Türkiye'den gelmiş ürünler satılır. Hatta Türkiye'den gelmiş olması kaliteli algısı oluşturur. Banka gerekliyse Türk bankalarının şubeleri de vardır. Eğlence isterseniz Tatillya da ordadır. Aynı zamanda inşaatlar şehrin dış kısmını şantiye haline getirmşitir. Petrolden gelen paralar sayesinde inşaatlar yükselmektedir.

    Erbil, Irak içinde vaha gibidir.
    (25.02.2012 13:49)

sayfa: 1-2-3-4-5...-215

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.