rivayet bir kişiden, bir şeyden aktarılan demektir. dedikodu demek değildir. yani ismet inönü böyle bir şey söylemiştir, ancak siz farklı birinden, farklı bir kaynaktan duymuşsunuzdur; işte tam " />

kimse işitmesin bu millet düşmanınızdır

  1. gelen "rivayetmiş aslında" temalı eksi üzerine not;
    rivayet bir kişiden, bir şeyden aktarılan demektir. dedikodu demek değildir. yani ismet inönü böyle bir şey söylemiştir, ancak siz farklı birinden, farklı bir kaynaktan duymuşsunuzdur; işte tam olarak rivayet budur.

    peki ismet paşa böyle bir şey söylemiş midir; ben duymadım ve direkt kaynağından da okumadım ancak ulus gazetesinde 17 mayıs 1968 tarihinde günümüz chp'sinin ve bürokratik oligarşi'nin de yaklaşımını faş eden cümle yayınlanmıştır ancak yalanlanmamıştır.

    anything else?



    dip not:
    anlaşılan eksileriyle "bu ve diğer tanımın" yazarını yıldırmaya gayretli eksici * arkadaşımıza rivayeti öğretememişiz. keşke daha çok vaktim olsaydı da ravi, rivayet senedi gibi terimleri dahi sana izah edebilseydim. vaktim var aslında ancak sana ayıramıyorum maalesef.
    şu kadarı hariç;

    1. ben polemik ya da politik olsun diye yazmıyorum. bu maddede olduğu gibi tanımlarımı kişi veya kişilere karşı da yazmıyorum. yazdıklarım sadece kişisel görüşlerimdir.
    2. başkasını bilemem ama görüşlerini eksileyerek ifade ettiğin zaman yılmış da olmuyorum; bilakis.
    3. editledi şimdi ben nasıl eksi verecem diye üzülme. ben de tanım çok; başkalarını eksilersin canım benim; ha gayret.



    şimdi ankara'ya dönüyoruz;
    ulus gazetesinde 17 mayıs 1968 tarihinde yayınlana paşa hazretlerinin hatırlarıdır. başkasının dilinden anlatıları değildir. yoksa aslında mustafa kemal atatürk'ün; türk şöförü en ince duygunın insanıdır", " cumhuriyetin yetmişbeşinci yılı kutlu olsun" ve hatta moda olanıyla; " mevzubahis vatansa gerisi teferruattır." demediğini bunların uydurulduğunu biz elbetteki biliyoruz.


    (#180231) mancene|16.03.2008 08:29|