latif bolat

  1. kendi sitesinden alıntıdır:




    Muzisyen, besteci, Turk muzigi ve folkloru uzmani

    Latif Bolat Akdeniz kiyilarinda, Mersin’de dogdu. Muzik egitimini Ankara Devlet Konservatuari ses bolumunde ve Gazi Egitim Enstitusu Muzik Bolumunde tamamladiktan sonra muzik ogretmeni olarak Anadolunun cesitli yerlerinde liselerde gorev yapti. Daha sonra Ankara Universitesi Siyasal Bilgiler Fakultesini bitirip ABD’de isletme dalinda master derecesi aldi ve muzik calismalarina siyasal, kulturel ve tarihsel boyutlari da ekledi.

    Latif Bolat, cocuklugundan bu yana icinde yetistigi geleneksel Anadolu aile yapisinin bir sonucu olarak, kucuk yastan baslayarak mistisizme ilgi duydu. Bu ilgi yaklasik onsekiz yildir profesyonel olarak Anadolu’nun gizemli felsefesini ve muzigini ABD’den Endonezya’ya; Avusrtalya’dan Yeni Zelanda’ya, Kanada’dan Ingiltere’ye tanitmak calismalari ile sonuclandi. Bugun Latif Bolat ABD’de yasayan en onemli Turk muzik adamlarindan biri olarak Turk kultur ve mistik felsefesini Anadolu’yu bilmeyen yabancilara tanitmak, ve bu kultur ogelerimizin hakettigi ilgiyi gormesinin saglanmasi konusunda onemli bir foksiyon yapmaktadir. Bolat’in repertuarinda Yunus’tan Niyazi Misri’ye degerli bircok Turk gizemcisinin muziklerinden, Anadolunun Bektasi nefeslerine, halk deyislerine kadar genis bir cesitlilik guzel bir uyum icinde, anlamli bir bilesimde yer almaktadir.

    Son yirmibir yildir ABD’de yasamakta olan Latif Bolat konserlerinde baglama, lavta gibi geleneksel Turk muzigi enstrumanlari ile kendi sesine eslik etmekte ve aralarinda kanun, keman, ud, bendir, kudum, ney, flut, gibi enstrumanlar calan degerli Amerikali ve Turk muzisyenler ile birlikte konserler vermektedir.

    Latif Bolat’in son zamanlardaki konser ve konferanslarindan bazilari soyle siralanabilir:

    Film Calismalari:
    PBS Belgeseli : “Muhammed: Bir Peygamberin Oykusu” film muzigi, George Lucas Studyolarinin cevirdigi TV serisi "Young Indiana Jones”un film muzigi;

    Konser ve Konferanslar:
    The United Nations in New York City, Eastman Music School, University of California at Berkeley, University of Chicago, Ohio State University, Indiana University, North Carolina State University, Georgia Tech, UCLA, Stanford University, UC Santa Cruz, UC Santa Barbara, University of Southern California, Louisiana State University, San Francisco State University, University of Washington, Oregon State University, Texas Technical University, San Jose State University, University of Utah, Sacramento State University, Sonoma State University, Arizona State University, University of South Carolina, Claremont College, University of Hawaii, University of Tennessee at Knoxville, Clemson University in S. Carolina, Young Harris College in Georgia, University of Nebraska at Lincoln, Washington University at St. Louis, University of Colorado at Boulder, University of Denver, College of Santa Fe, Oberlin Conservatory in Ohio, University of Illinois at Urbana/Champaigne, Sacramento City College, University of Arizona, Cleveland State University, Florida International University, Drexel University, Northeastern University, Brigham Young University, University of Minnesota, University of Illinois at Chicago and World Music School in Bali/Indenosia.

    Uluslararasi konser ve konferans calismalari:
    ABD, Kanada, Ingiltere, Bulgaristan, Endonezya, Avustralya, Yeni Zelanda, Iskocya, Ispanya, Filipinler ve Singapur.

    Kalforniya Eyalet Sanat Komisyonu Latif Bolat’i, Turk kulturunun ABD’de yasayan Turkler arasinda yayilip devam ettirilmesine katkilarindan dolayi bir burs ile odullendirdi. Bolat su anda dunyanin her tarafinda konser ve konferans calismalarini surdurmekte ve ayni zamanda da Amerika’daki Mevlevilerin vakfi olan Mevlevi Order of America’nin muzik direktoru olarak gorev yapmaktadir.

    CD Calismalari:
    Latif Bolat'in bugune kadar cikardigi 4 CD hakkinda daha fazla bilgi almak ve orneklerini dinlemek icin ingilizce olarak hazirlanmis CD Sayfasini ziyaret edebilirsiniz.

    edit: yahu memlekette ne adamlar varmışta bizim haberimiz yokmuş. deyip dururuz ya klişe olarak. gelde bu klişeyi kullanma be kardeşim.

    daha ayrıntılı bilgi için: http://www.latifbolat.com/turkce.php
    (mantis 12.11.2008 17:21 ~ 12.11.2008 17:23)


Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.