defter kaplamak

  1. fuzuli bir eylemdir.. sırf bu eylem yüzünden günümüz çocukları telli defterlere rağbet etmektedir.. ama bütün defterlerini telli alan uyanıklar bu sefer kitap engeline takılacaktır. gerçi çok uyanıklarsa bu da engel olmaz onlar için, bir kaç tatlı dille ya da bıkkınlık veren ısrarları neticesinde teyzesinin * üzerine yıkar bu işi * ..
    çocukların el becerilerinin gelişmesi amaçlıysa bu işlem; biline ki bu iş büyüklerin el mahretlerini geliştirmekle kalmayıp sabrını zorlamakta..
    (mrsdracula 15.03.2008 03:03)
  2. bu eylemin en güzel kısmı kapladıktan sonra etiketi yapıştırma aşamasıdır.. şaheserinize vay be amma düzgün kaplamışım edasıyla bakdıktan bir müddet sonra, etiket için yer arar gözleriniz. sonunda uygun yer bulunur. en fazla tercih edilen yer; ya defterin tam ortası, ya sol üst köşeye yakın düz, ya da sağ alt köşeye yakın düzdür. tabi başka her türlü yapıştırılabilinir*. etiketten sonra da defter yana konur ve yenisi alınır..
    aslında kaplama işlemi başlangışta nostaljik bir zevk verir, ama günümüz kitaplarının ve defterlerinin çokluğu işlemin sonuna doğru bıkkınlığa dönüşebilir.
    (mrsdracula 15.03.2008 03:45 ~ 15.03.2008 03:46)
  3. neredeyse 30 yıldır * her eğitim öğretim yılı başında başka işim yokmuş gibi uğraştığım iştir. sabır küpüne çevirir adamı... hele bir de ters kapladıysanız defteri, geçmiş olsun. onu bir daha sökmektense defteri ters kullanmayı tercih ederim. tabi kardeşinizin defterini kaplıyorsanız; gözyaşlarının burnunun ucunda belirdiğini farkedecek ve kıyamayıp sökeceksinizdir. (bkz: gönüllü işkence )diyelim olsun bitsin.
    (nesli 15.03.2008 18:01)
  4. hevesle alınan bant, etiket ve cilt üçlüsünün zirvesi denebilir.
    sanılmaya ki, katla yapıştır oh bitti ne güzel...değildir!
    bir ölçümü bir hesabı vardır, bir tabağa cilt kullanıldığında sıfır israfla tamamlanan ciltleme en başarılı ciltlemedir. defter-kitabın kalınlığı uzunluğu, içe ne kadar katlanacağı,arttırılan kısımdan "lan sözlüğümü de kaplayabilir miyim acaba" düşüncesini çıkarmak elzemdir. minimum bant tasarrufundan bahsetmiyorum bile.
    e bir çocuğun başka ne ile uğraşmasını beklersin ki.
    zaman dönüp, büyüdükçe bu vb. eylemlerin zulüm haline dönmesi iç burkar...
    güzel şey çocukluk.

    de mi lan, eşşşek sıpası senii.
    (gri 17.12.2010 17:01)
  5. eşlenik bir travma için (bkz: defter sayfasının kenarını kırmızı kalemle çizmek)
    (olurooleseylerbazen 17.12.2010 23:47)
  6. çok ama çok özlediğim eylem. henüz hala olmama uzun süre olduğu için ve etrafta hiç çoluk çocuk da olmadığı için bazen çaktırmadan not defterlerimi falan kaplıyorum.

    efenim kap kağıdı itina ile serilir, defterin hem açıldığında hem de kapandığında kap kağıdını gerdirmeyeceği uzunluk hesaplanır ve katlanıp bantlanır. bantları düzgün düzgün yapıştırmak, kap kağıdının desenlerinin hizasını bozmamak, köşeleri bantla sağlamlaştırmak elzemdir. hatta iyice dayanıklı olsun diye önce kağıt kapla sonra da şu şeffaf naylon kaplarla kapladınız mı tadından yenmez. böyle yapacaksanız etiketi kağıt kaplamanın üstüne yapıştırıp, naylonla kağıt arasında kalmasını ve kirlenmemesini sağlayabilirsiniz. ayrıca etiketi de henüz yuvasından sökmeden önce yazarsanız daha güzel olur.






    yaz aylarında kırtasiye krizim tutuyor sanırım.
    (queen tinorfithiel 05.07.2012 17:44 ~ 05.07.2012 17:44)


Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.