au pair

  1. au-pairlik 19.y.y'ın ilk yarısında temelleri atılmış bir kavramdır. au-pair fransızca anne yardımcısı anlamına gelmektedir. İlk olarak fransa ve İngiltere gibi batı avrupa ülkeleri arasında bu değiş-tokuş başlamış, 1978 yılında kanunlaşmış ve kanun kapsamına diğer birtakım ülkeler de alınmıştır. türkiye bu hakka sahip ülkelerden birisidir.


    --- alıntı ---

    İngİlİz hÜkÜmetİ konseyİnİn yayinladiĞi au-paİr'lİk kanunu:

    1978 yılında is8n 923710 numara ile avrupa konseyi, au-pair alan ailelerin ve au-pair'lerin uyması gereken bazı kuralları, yazılı olarak açıklığa kavuşturmuştur.

    bu anlaŞmanin Şartlari ŞÖyledİr:

    au-pair'lik, ev sahibi ülkede bir ailenin yanında kalıp gencin dilini ve k ültürünü geliştirmesidir.
    au-pair'lik en fazla iki seneye kadar geçerlidir.
    au-pair'ler 18-28 yaş arasında olmalıdır.
    au-pair, doktor tarafından onaylanmış bir sağlık raporuna sahip olmalıdır.
    au-pair'e özel bir oda ve tüm yemekleri aile tarafından sağlanır.
    au-pair yemek zamanı hariç haftada 30 saatten fazla çalıştırılamaz.
    au-pair'e lisan okullarına katılımı için yeterli boş zaman verilmelidir.
    au-pair'lik anlaşması tarafların birbirlerine en az 2 hafta öncesinden haber vermeleri ile bozulur.
    au- pair'ler haftada 30 sterlin arası harçlık alırlar. (not şu anda ücretler haftalık 45-50 sterlin arasındadır)
    sÜre : au-pair olarak İngiltere'de en fazla 2 sene kalabilirsiniz. bu süre zarfında ne kadar kalmak istediğiniz size bağladır. 2 sene için İngiltere'ye gitseniz bile, eğer erken dönmek isterseniz aileye 15 gün evvelinden haber vermek sureti ile erken dönebilir veya kaldığınız aileden ayrılabilirsiniz.

    yaz au-paİr'lİĞİ: Öğrenciler için 3-4 aylık yaz au-pair'liği de söz konusudur. fakat başvurular en geç nisan 15'te son bulmaktadır. yaz au-pairliğinin kontenjanı oldukça sınırlıdır.

    --- alıntı ---
    (demonia 18.05.2007 12:01)
  2. Yıl sonu itibariyle değişime uğrayacak sistamdir.İngiltere İçişleri Bakanlığı, puanlama sistemine dayalı yeni göçmenlik kanununda Au-Pair (bebek bakıcısı) programına değişiklik getirecektir. Tarihi açıklanmamakla birlikte sonbaharda yürürlüğe girmesi beklenen yeni sisteme göre, İngiltere'ye Au-Pair olarak gitmek isteyenler "Gençlik Dolaşım Programı"na (Youth Mobility Scheme-YMS) başvuracak.
    İlk etapta programa katılmak isteyen ülkeler İngiltere'den lisans alacak. Vatandaşını İngiltere'ye göndermek isteyen ülkenin hükümeti, vatandaşına sponsor olduğunu gösteren Sporsorluk Sertifikası verecek ve bu belge, müracaatta ana belge olacak. Ayrıca lisans isteyen ülke göçmenlerinin, İngiltere'de göçmenlik sistemini kötüye kullanıp kullanmadıkları da bir diğer kriter olacak. İngiliz hükümeti lisansları her yıl gözden geçirecek ve her yıl lisans verilen ülkelerin listesi ve vize sayısı yenilenecek. Sponsorluk sertifikası 30 puan, yaş 10 puan, maddi yeterlilik 10 puan sayılacak ve müracaatlarda toplam 50 puan şartı aranacaktır.*
    (gladonun turk tetikcisi 15.07.2008 23:34)


Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.